Elöljáróban olvasói levelünk előtt: néhány hónapja hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a hajdan Szent István telepnek nevezett városrészben nincs játszó- vagy közösségi tér a lakosság szolgálatában. Nulla Ft+Áfa/hó szaktanácsaink előbb-utóbb megértésre találnak és megfogadtatnak - csak idő kell hozzá. Bicske városban 7,5 millió forintért (!) épül kerítés és kapubejáró a GESZ-hez a 11 millióért (!) korábban megépített közeli fahídhoz. 18 millió forintért a bicskei civilek blogunk által örömmel támogatott összefogásából megépült Bicske Szíve Parkban és civil fórum által eredetileg 50 milliósra tervezettel játszótér épül adóinkból. A Hősök tere megújult és a Kossuth térrel is nagy tervek vannak, bővült a városháza és az új közigazgatási központban megépül a Járási Hivatal állami pénzből és még számos fejlesztés, például a volt Nevelési Tanácsadó épületének rendbehozatala.  E nagy fejlesztések között mutatóba épült a telepen is egy bográcsozó hely padokkal... A Kézai Simon utca végén, majdnem a Szent László patak partján lévő területen jól érezték magukat a fiatalok is és azt mondták, jó dolog, ha saját érdekeik, igényeik találkoznak a városi fejlesztésekkel.  A Bicske Szíve Park (ahová a Tessely Zoltán és/vagy közvetlen beosztottja egy ízben sajnálatos módon rendőrt küldetett az ott önkéntesen dolgozó bicskei családokra  - A szerk.), jó példa volt arra, hogy egy város mit értékel és mire van igénye. A Város Kemencéjének példája után keletkezett telepi változat e kedves főzőhely, ami szintén összefogásban épült - ezúttal rendőri intézkedés nélkül. Elöljáróink így a választások előtt azon is gondolkodnak már a blogunkon kommunikált lakossági igényeknek megfelelően, hogy az Akácfa utcai lakótelep, a telep felvégének területén hová helyezzenek el játszóteret a lebontott helyett.  ia   

 

Íme olvasónk levele és fotói: 

 

19-én.jpg 

benc.jpg 

 

Az már önmagában jellemző sajnos, hogy naponta többször a területtől 80 m-re eljárva fogalmam sem volt az előkészületekről, ezért családom minden tagját „megragadva” kíváncsian látogattunk a helyszínre. A helyszín korábban inkább kutyafuttató jellegű, bár gondosan nyírt gyepes terület volt, a botrányosan lezárt patakzsilip környék és a patak menti „dzsungel” tőszomszédságában.

Az elmúlt hetek özönvizei után kellemes időjárás és Iványi Ferencné csapata fogadott bennünket. A házi pálinkák és borok megkóstolása után megtekintettük az ízlésesen kialakított pihenő parkocskát, padokat és a profi módon megépített (külön köszönet Komlós Kolosnak és Iványi Ferencnek) főzőhelyet, amelyeket bármely lakos használhat a jövőben közösségi, baráti vagy családi rendezvények céljára.

kolos.jpg

Polgármester úr néhány perces avató beszédét (melyben ígéretet kaptunk a patak környéki csúf és méltatlan lezárások kivizsgálására) követően a felállított sörpadoknál és asztaloknál elfogyaszthattuk a finom babgulyást, s beszélgettünk lakótársainkkal az éjszakába nyúlóan.

A 2000-es évek elejének – barátaimmal szervezett – Barsi utcai Utcabáljait követően, hosszú idő után jó volt végre részt venni egy helyi, kisközösségi rendezvényen, beszélgetni és egy kicsit kikapcsolni, melyért külön köszönet a szervezőknek.

És hát nagyon bízom benne, hogy az öntöttvas-fa padok no meg a tűzrakóhely meg fognak érni hosszabb időt is lopás-mentesen ezen a helyen.

Mellékelek néhány magam készítette fotót.

Üdvözlettel

Komjáthy Péter telepi lakó

 komijó.jpg      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása