Ma délután a vasúton hazafelé tartva ért olvasónk hívása 14 óra 30 táján, melyben jelezte, hogy Bicske főterén a Spar parkolóban légi mentő landolt. Mint 15 óra után a helyszínre érve megtudtuk, a parkolóban rosszul lett beteg mentése érdekében először az Országos Mentőszolgálat Bicskei Mentőállomásának két egysége érkezett a helyszínre. A parkoló forgalmának irányításával a Polgárőrség önkéntese és a Bicskei Rendőrkapitányság munkáját támogató Készenléti Rendőrség szolgálata segítette a mentőket. A betegen életmentő beavatkozásokat hajtottak végre, állapotát stabilizálták, szállíthatóvá tették és a helikopter fedélzetének mentőterébe helyezték. A bicskei egység 15 óra 21 perckor hagyta el a Spar parkolót, a légi mentőszolgálat budaörsi bázisról érkezett helikoptere 15 óra 25 perckor emelkedett föl a Kossuth térről.

Mint azt megtudtuk, a beteg rosszullétét a Spar biztonsági őre észlelte. Rohant ki a parkoló felé segítséget nyújtani, a kerékpártároló irányába - utána egy kollégája és a bolt vezetője is. Kollár Tiborné biztonsági őr nagy lélekjelenléttel és két összekulcsolt tenyerével azonnal megkezdte az újraélesztetést mellkaskompresszióval, ezzel egyidejűleg a boltvezető mentőket hívott, sparos kolléga szaladt az Egészségügyi Központba segítségért  Amikor az újraélesztés hosszú percei után újra - végre rendes erejűnek mondható szívdobbanást és pulzust érzékeltek, s szemmel láthatóvá vált a rendes légzés, könnyes volt a kolléganők szeme ijedtségtől és megkönnyebbültségtől egyaránt. Az újraélesztés perceiben egy pillanatra sem hittek az egy-két közelben álló lemondó. pesszimista hangnemben elhangzó szónak, hanem egymást biztatva mentettek életet. A mentők is gratuláltak a bolt vezetőjének az életmentéshez, aki elmondta, hogy kollégáját illeti dicséret. Jó egészséget, felépülést kívánunk a Bicskei Szó olvasói nevében.                                                                     ia

 

Olvasónk fotóját köszönjük:

mentőmásik.jpg          

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden tiszteletem az övék!
Szeretnék köszönetet mondani a Spár dolgozóinak így ismeretlenül,mert amit tettek az egy csodálatos dolog volt!
Minden tiszteletünk! Idézet a magyar sajtóból a 112-es segélyhívóról: "Magyarországon több, mint húsz éve van napirenden az egységes segélyhívó rendszer kialakítása. A már élő 112-es számmal kapcsolatban számos kifogást fogalmazott meg az ombudsman.

A Belügyminisztérium a hibák korrigálását ígérte. Csak példaként: 2012-ben 2013 áprilisára, 2013. májusában az év végére ígérték, hogy a 112-es végleg átveszi a 104-es, 105-ös és 107-es segélyhívó szerepét.

Szabó Máté éles kritikával illette a 112-es magyarországi működését. Állítása szerint a központi szám - ez a rendőrségen csöng - sok esetben inkább hátráltatja, semmint segíti a mentéseket.

Az alapjogi biztos komoly problémaként emelte ki, hogy a hívások a megyei rendőrségi ügyeletekhez futnak be, ám miután az esetek jelentős részében nem bűncselekmények miatt telefonálnak a segélykérők, az ügyeletesek sokszor nem tehetnek mást, mint hogy átkapcsolják a segítségre szorulókat a mentőkhöz vagy a tűzoltókhoz, amivel értékes időt veszítenek."
süti beállítások módosítása