Megjegyezzük: a nagy magyar valóságot jól bemutató bicskei fotókat készítő Szilágyi László, Bicske Száron élő  polgármesterjelöltje fényképezhette volna a bicskeiek adóforintjaiból épülő játszóteret a bicskei civilek által felújított térbe, a megújult hajdani "nevtant", újjáépült járdákat vagy utcaszakaszokat, a városháza bővülését, a Hősök tere új parkját, a 11 milliós fahidat vagy a 7,5 milliós kerítést a GESZ-hez... Hozzátesszük: egyik sem munkahelyteremtő, tőkeerős és Bicskének adót fizető beruházás idetelepítéséből származó adóbevétel, amit Bicske Csabdin élő polgármestere ellenzékben erősen követelt - miközben abban az időben érkezett legnagyobb mai adózónk -, aztán hatalmi székbe ülve semmit, de semmit nem volt képes elérni e téren - minden kötelező alapkarbantartás és kötelező fejlesztés a lakosság adóforintjaiból és EU-s hátterű pályázatokból finanszírozódik. De Szilágyi László galériája akkor is ezekkel a képekkel lenne teljes.        

 

zárva1.jpg

 

 

zárva2.jpg

 

 

zárva3.jpg

 

 

zárva4.jpg

 

zárva44.jpg

 

zárva5.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

persze, sok látványos fejlesztés folyik közpénzből, többségükre nagy szükség is van, de közben a fogyasztás stagnál, a helyi KKV-k pedig sorra adják fel a vállalkozásaikat. A blog jobb oldalán pedig éppen Szíjjártó és Mészáros ingatlanvásárlásairól vannak hírek.
Mondjuk amilyen gusztustalan egyik-másik homlokzat,hát ... néhányszor kiszívja még a nap a KIADÓ táblát. Egyébként meg köszönhető mindez a sok tetves multinak (is).
Nekem a szöveg kevésbé érthető, de a képek igen. A képek akármelyik magyar településen is készülhettek volna:)
Ütős lett, a képek magukért beszélnek!
Azért az látható,hogy most választási propaganda munkálatok folynak.Választás után lecsillapodik ez a nagy lelkesedés.
A szomorú az, hogy szinte BÁRHOL készülhetne az országban...
@Szűkszavú: Járj kisboltba, és akkor nem kell bezárjon, a tetves multi pedig feldobja a talpát. Ez ilyen egyszerű.
Szóval milyen következtetést kell levonni abból, ha egy 12ezer fős településen le lehet fényképezni 6db (igen ótvarosan kinéző) kiadó kisboltot?
a kulcsszó, online websop, házhozszállítás
ezt hívják fejlődésnek.
nem, azt nemtom, aki nem ért aprogramozáshoz, mit kezdjen magával...
globális jelenség, érdemes rá alapítani valami luddita pártot, vagy ilyesmi
Hat bezárt színvonal alatti kisbolt? Nyugaton ezek meg sem nyílhattak volna. Létezik egyébként vállalkozás, amelyik nem abból él, hogy a Tescoban vett dolgokra rátesz 50%-ot és azt árulja egy mosókonyhában. Ha ez lenne a bicskei kkv-szint, akkor azon kéne zokogni, nem a megszűnésén.
@Szűkszavú: sok tetves multi már vagy 15-20 éve itt van, a boltbezárások valahogy azóta gyorsultak fel, mióta a (f)idióták belenyúlkálnak a gazdaságba...., egyébként meg dobj ki mindent, ami multitól van nálad a háztartásban, aztán nézd meg, mi marad !
Várható volt, hogy szinte azonnal megjelenik egy orbáncsciska, amelyik tetvesmultizni kezd az offshore lovag lázáros cba mellett. Sötétke, még mindig nem jöttél rá, hogy orbánisztánban nem a multi az ellenség, hanem az a multi, amelyik nem orbáncsókos kezében van?
@eßemfaßom meg áll: Megpróbálom felleltározni a lehetséges következtetéseket:
1. Kampánytéma. Készíts (akár tendenciózusan is) egy fényképsorozatot, mely az ellenfél töketlenségét demonstrálja majd próbéld megmérni a szavazat/fénykép hozadékot :)
2. A fényképek tényleg egy szomorú jelenséget példáznak, a fényképész öszinte. Ettől még lehet 1.-ként használni de így már lovagias.
3. A bicskeiek nem értenek az üzlethez.
4. Néhány bicskei nem képes normálisan karbantartani a házát.
5. Egyéb (azt vettem észre, hogy minden felsorolás így végződik).
Kérünk egy sorozatot Felcsútról!
@tralalala:

idióta fidesz házi troll, inkább az egy főre jutó Magyar meg UK jövedelem chartját linkeld már. Csak hogy lássa mindenki, hogy leginkább a te agyad hanyatlik!
@Emmanuel Goldstein:

mert ugye a kistelepüléseken, falvakban online szállítják házhoz a mindennapi kenyeret meg pálinkát?
Tényleg, a kampánytól függetlenül,csak azért írom le,mert már nagyon kikívánkozik.Személyesen tapasztalom,hogy lassan fel kell adnom azt a kicsike vállalkozást,amit szívvel lélekkel sok év alatt összehoztunk,mivel nincs annyi megrendelés,hogy érdemes legyen ebben a formában megtartani.Minden nap felteszem a kérdést:ennyire nem értek az üzlethez?vagy csak egy mélypont?Vagy éppen a körülmények és a környezet változott meg?Nem tudok alkalmazkodni?Kell és lehet egyáltalán ehhez alkalmazkodni?(Írtam a Mátrix-Magyarországról,Varga és Orbán éppen most mátrixizál,talán már csak unott megszokásból önmaguknak vagy saját közösségüknek)
Ezek szerint Bicske nem teljesít jobban. De ebből általánosítani az egész csodálatos NER-re? Érzem a bukott baloldal propagandsájának álságos bűzét.

:-)
Azok a képek a gyarmatosítás képei.
A rendszerváltáskor úgy adták el a kapitalizmust mint lehetőség aki akar. Aztán a politika és a bürokrácia szépen lassan kifosztotta őket. 2004-ben jött az újabb igéret a bécsi cukrászda képében, lett belőle bérmunkás valamelyik sweatshopban. És ahogy egyre mélyebbere süllyedünk mert nem tudunk versenyben maradni a 0%-os hitellel, korrupcióval és politikai segítséggel megtámogatott multikkal, úgy lesznek egyre inkább gettóra emlékeztető környékek.

Nyugi, az újabb igéret már készül. Valami ilyesmi lesz: saját olajkút, 2000ha farm, 72szűz minden önkéntesnek az oroszok elleni háborúban.

És el fogjátok hinni azt is.
Nálunk is bezárt egy zöldséges a nyóckerben. Akkor most ettől rosszabbul teljesít Mo. ?
@high up!: persze ha kicsit kevésbé fűtené az agyad a gyűlölet minden iránt, ami szerinted fideszes, még arra is rájöhetnél, hogy nem azt akartam bebizonyítani, hogy Bicskén jobb élni, mint a júkéjban, hanem azt, hogy mindenről lehet tendenciózus fényképeket készíteni.
NEm a város, hanem a bolttulajdonos nem teljesített jobban. Amikor jött a konkurencia, nem alkalmazkodott, és tönkrement. Ennyi.
Bezzeg a fijjugg jobban teljesítenek! Már ami a bankszámlájukat illeti Többet takarítanak meg mint amennyi a bevételük:
index.hu/belfold/2014/09/26/a_szulei_tartjak_el_szijjarto_petert/

Esetleg egy kis vagyonosodási vizsgálattal meg lehetne kínálni a fidesz cuslágját...
@tralalala: Gyűlölet? Kicsit sokra tartod magad fidesztroll! Nem gyűlölünk senkit, titeket se. Egyszerűen az ostobaságotok, a mutyijaitok, lopásaitok miatt szánalmasnak tartunk benneteket. Legfeljebb a miatt vagyunk dühösek, hogy IDÁIG minden disznóságot megúsztok.

(Egy magyar adófizető állampolgár, aki az adójából eltartja ezeket a mihaszna fideszes élősködőket.)
Nem ítélem el a kisboltokat, és a rátermettségüket sem kérdőjelezem meg,/mint némelyik hozzászóló/ mert magasabb árakkal dolgoznak mint a multik. Nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy miért. Mint ahogyan ahhoz sem kell diploma, hogy a kispénzű, ingyen utazó nyugdíjas nem vásárol a saját kis településén, hanem beutazik a szupermarketekbe. Egy önkéntes felmérést megér, a nyugdíjfizetés napja, vagy az előtte való napok.
@Emmanuel Goldstein:
Van aminél igaz lehet, van aminél nem. Élelmiszert például kevesen vesznek online egyelőre. Műszaki cikket viszont egyre kevesen vesznek hagyományos boltban.

Érdekes dolog amúgy, hogy mikor a hipermarketek elterjedtek, meg a szupermarketek is nagyrészt multik kezébe kerültek, mindenki temette a (városi) kisboltokat, amik aztán sorban be is zártak. Aztán jött a fordulat, és a legtalpraesettebb boltosok kisbolt láncokat hoztak létre, először városi, majd megyei szinten, sőt van olyan, amelyik sok megyében jelen van ma már. Kiderült, hogy mégis van a kisboltokra igény, mert ugyanúgy megvannak az előnyei, mint a hipermarketnek.
@high up!: nem, kistelepüléseken (pl itt van mindját Bicske) elmennek a nemrég nyílt teszkóba-lidlbe megvenni ugyanazt amit korábban a sarkibüdösben árultak duplaáron.
@diszkriminans: már amelyiknek van, de sokan nem értik, h a lidlis tejet húsz százalékkal drágábban eladni nem hozzáadott érték, ha elhozza nekem frissen a tehenészetből, az már igen.
és ilyen kis bolt amúgy van sok, a bezárósak meg.. nem találták meg a vevőkörüket.
@gizmo266:
Vagy a piac szűkült. Vagy a kettő együtt. Az a baj az emberek gondolkodásával, hogy egy okozatot egyetlen okra vezetnek vissza, holott a valóság ennél sokkal bonyolultabb.
@fagyospityóka: Aki/ami még megmaradt, oda járok is rendszeresen. És a mai napig is hiányoznak olyan üzletek, amik megszűntek a tetves multik megjelenésével. @mikimackó: Te vagy nem itt élsz, vagy vak vagy. Az életképes kisboltok megszűnésének kezdete (Bicskén) ugyanis egybeesik a négybetűs multi megjelenésével. A jelenségnek semmi köze nincs a mostani narancsos gazdaságpolitikához. Egyébként én is járok a multikhoz, de amit meg tudok venni a műszakiban vagy a pékségben vagy a zöldségesnél vagy a helyi pincéknél azért nem megyek be sem a teszkóba sem a lidlibe.
Egyébként az sem tetszik hogy miattuk vasárnap sincs nyugalom. Teljesen más a falu hangulata ha vasárnapra esik egy ünnep és zárva van minden.
@diszkriminans: Ez mennyire igaz: "Az a baj az emberek gondolkodásával, hogy egy okozatot egyetlen okra vezetnek vissza, holott a valóság ennél sokkal bonyolultabb." mert ez bizony nem a mesék világa, ahol vannak például a tündér-jó kisboltok és a gonosz multik. a teljes képhez hozzátartozik, hogy Sz. Zs. polgármestersége idején épült a Spar a városközpontban és a Szélescsapáson is. Sz. J. polgármestersége idején némi lobbizós rásegítéssel bővült ki a központtal - innentől fizet még jelentősebb adót Bicske városának. Adótitok, h vajon mennyit, de e négybetűs tolja be Bicskének a költségvetési főösszegnek majdnem a 10%-t.
A négybetűs több megbízhatónak mondható forrás szerint közel kétszázmillió adót fizet Bicskének. Ez több tételből tevődik össze: gépjármű adó, teherautók + személyautók, építményadó (több ezer négyzetméter után, iparűzési adó a bolt után, plusz a megtermelt árú után (húsüzem). szóval a raktár, központ és szupermarket fokozatos Bicskére érkezése igenis jelentős. lehet sok mindent mondani - mikor mi a divat - lehet állítani róluk, jöhet, de ez is szigorúan idetartozik.
hungary szarul teljesit ...mindegy hogy agymosottan mit kántáltok narancszombik...de szem becsuk stb mert a vezér megmondta ,ő mindig jol megmondja igaz közben szanaszétrothadt az ország...de a nyoc évre fogjátok..melyikre???sok ezer az aki elment mert a lábszagú felcsúti bűz már nem birható...
süti beállítások módosítása