A Honvédelmi Minisztérium hivatalos levélben tájékoztatta a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesületet, a zsámbéki Légvédelmi Múzeum üzemeltetőjét arról, hogy terv szerint 2014. december 31-ig több ütemben elszállítják a katonai műtárgyakat a zsámbéki Légvédelmi Múzeumból és a jövőben azok más kiállítóhelyeken kerülnek bemutatásra.

Így az országban egyedülálló múzeum, a hidegháborús korszak kiemelkedő emléke szűnhet meg, amely tematikusan mutatja be az 1950-es évektől az 1900-as évek végéig a honi légvédelemben használt eszközöket, mindezt eredeti műemlék környezetben a Műemlék Rakétabázison.

A zsámbéki Műemlék Rakétabázis az egyetlen, eredeti állapotában fennmaradt erődítmény, a huszadik század egy letagadhatatlan történelmi korszakának egyedi emlékhelye, amely évről évre egyre több látogatót vonz, erősítve ezzel Zsámbék és a kistérség turisztikai vonzerejét.

A Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület a Műemlék Rakétabázis területének kezelője és a múzeum üzemeltetője a zsámbéki önkormányzattal együttműködve lépéseket tesz a múzeum megmentésére.

 

           www.legvedelmimuzeum.hu

 

Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása