Megnéztem a táblát a Gelka régi helyén, szép lesz az az épület, a Járási Hivatalé és emelni fogja a városközpont esztétikai összhatását, ami majd akkor teljesedik ki, ha egyszer az áruház szocreál objektuma helyén is cserélődés következik be. 

ov sk.jpg

Örvendetes, hogy a hajdani fénykorában Gelkaként ismert mára már romhalmaz eltűnt városom közepéből. Sajnos a Spar központi épülete inkább való városszéli parkolóba, benzinkút mellé passzol mint ide - de őt már kívül-belül megszoktuk, nem is volt nehéz, mert nem romos és tiszta. Ez van.

A Hősök tere megújult parkja és a Városhaza felújított homlokzatának látványa esti fényben a megújult templom mellett - novellisztikus. De minimum jeleneteket lehetne forgatni egy Kosztolányi-novellából. Bár ez eddig is így volt, de most még inkább jobbak a "stúdió díszletei".     

 A Járási Hivatal telkén, a megszépült református templommal szemben, óriásplakáton azt látom, az állam által finanszírozott épület a járványügy, munkaügy, gyámügy, okmányiroda, járási hivatal - ezekre emlékszem - helye lesz.  Úgy látom bicskeiként, örvendetes, hogy szépül, gazdagodik  ez a város, ami lakóinak ezzel a fejlesztéssel igényes helyen nyújt segítséget közügyeinek intézéséhez.

 

Egy helyen kell majd fűteni, világítani, lehet, hogy még megújuló energiaforrást is alkalmaznak, remek szigetelést, hiszen mégiscsak európai ország vagyunk (vagy akarunk lenni). Felszabadul jó pár épület a városban. És nekünk sem kell annyit galoppozni két okmányért három pecséttel.   

Már régen meg kellett volna lennie mindennek, hiszen az adózók ennek a bekerülési értéknek sokszorosát befizették már. 

Valóban közlekedésileg jóval terheltebb járműforgalmú lesz a központ, amit meg kell oldani. Ez viszont nem a tervezés hibája, hanem annak a ténynek a jelenléte, hogy amikor pár évszázada kialakult Bicske központja, nem gondolták, hogy egy családban egy főre mennyi automobil jut 2015-ben. Központosítás zajlik számos hátulütővel az egész országban, s mindez egy apró városka építkezésében is kifejeződik. Mindent egy helyre. A különböző szakirányultságú orvosok is egy helyen rendelnek az alapellátókkal együtt, valószínűleg így lesz jó a közigazgatásban is. Így lesz kényelmes, indokolt a szakma és az ügyfelek szempontjából is.  

Oroszlányban például egy iskolaépület lett közigazgatási központ. Nálunk új épül.  Nagyra fogják ezt itt értékelni az itt élők.

Más kérdés, hogy le sem lehet tagadni, hogy kampányberuházások. És ezt már nem is tagadja senki. Minek tagadná? Különben is, ez itt marad. Sajnos a választások után öt évig akár "csend" is lehet.

Látva a sok-sok megkezdett kivitelezési munkát, arra gondolhatunk: szerződések megkötve, ami azt feltételezi, hogy a pénz is megvan rá.
A befejezéshez már nem kell ez a klientúra. 
Az új arcoknak csak be kell ülni a székbe, ezek a fejlesztések befejeződnek. 

Erről szól minden. Egy szóval a pénzről. De gondolom, ezzel nem mondtam újat.   

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindegy már, de nem biztos, hogy jó ötlet mindent egy helyre költöztetni. Ha ez járási közigazgatási központ lesz, ahová a járási települések lakói fognak járni ügyintézni, akkor ennek a álombéli intermodális központnál van a helye. Más kérdés, hogy illene már kiépíteni az e-közigazgatást, hogy mindnet otthonról el lehessen intézni. És ha ehhez hozzáadjuk a 124 millióért megvett telket, amelynek piaci értéke a felét sem közelíti meg...
a járás legnagyobb lélekszámú települése Bicske. teljesen természetes, hogy a város központjában helyezkedik el a közigazgatási központ. ha az általad említett Nagyállomásra kerülne, az aztán igazán nagy felháborodást idézne elő. s ha már itt tartunk, Te mint Bicske polgármester-jelöltje - előbb légy tekintettel a Bicskén élőkre, mint a járás lakóira. ennek itt van a helye, be kell látni. a telekárról pedig annyit, hogyha piros időben adták-vették volna, akkor a narancsoldal kifogásolta volna, itt és most a narancsidőben a bizniszből kimaradt piros-oldal keres kifogást. a lényeg az, hogy jó helyen van, Bicskén marad, a járműves túlterheltségre pedig születik valami megoldás. ha minket kérdezel, ebben az egész dologban egyetlen aggasztó szempont van. az, hogy erre a fejlesztésre a város önállóan, egyedül, kiváló fekvése ellenére sem volna képes. vagyis megint a nagybácsi segít, mert a már kirakatban díszelgő városvezetés, aki önmaga vállát veregeti, képtelen volt arra, hogy munkahelyteremtő iparosodás elősegítésével megnövelje a város bevételét. a legnagyobb baj az, hogy továbbra is csak kegyeltek vagyunk a kegyrendszerben.
süti beállítások módosítása