Orbán Viktor miniszterelnök látogatása a 2009. augusztus 20-án átadott, Szántó János polgármestersége idején megépült Bicskei Tanuszodában, a bicskei családok önkéntes összefogásának köszönhetően "szalonképessé" lett, parkosított környezetében - városfejlesztési szempontból fontos pillanat lehet.     

A Bicskei Tanuszoda 25 méter hosszú beltéri medencéje mellé mobilan fedett, kültéri medence megépülésében bíznak a bicskei pólósok valamint az úszni szeretők. A külső medence 33, esetleg ha elfér és belefér a keretbe 50 méter hosszú is lehet, s talán több mint négy hossz széles - de ezek csak egy lokálpatrióta reménykedő találgatásain alapulnak. 

Hivatalos információnk tehát nincs a látogatásról céljáról, a megbeszélés tartalmáról, de a helyszín miatt a Bicskei Sportcsarnok megépülése is szóba kerülhetett, hiszen mindkettő esetén felhasználható lenne a társasági adó sportfejlesztési támogatása.

Bicskén kiváló úszásoktatók és vízilabdaedzők dolgoznak a város és a Bicskei Járás tehetségeinek fejlesztése érdekében.  Az Oázis SC bicskei játékosai közül többen korosztályuk élvonalában pólóznak.

A Bicskei Sportcsarnok alapvető szükséglet, ahogyan a Bicskei Tanuszoda is az volt. A mostani városvezetés előtt a továbbfejlesztés menedzselésének nagy lehetősége.

Ami pedig a csarnokot illeti, Orbán Viktor politikusnak bizonyára feltűnt már az az aránytalan motívum - hogyne tűnt volna fel -, hogy míg a 12 ezres Bicske (4 általános iskola, óvodák, bölcsőde, középiskola, Bicskei TC kézilabdázói stb.) nem rendelkezik még egy árva sportcsarnokkal sem, addig az 1824 fős szomszéd községben stadion működik, sportcsarnok is van. Ami jó, és akkor lenne igazán az, ha minden magyar település csak negyedannyira ilyen jól lenne ellátva, mint szomszédunk. Például alap dolgokkal, például bevezetett víz kapcsán... De ez már másik történet.

Maradjunk abban, hogy a sportcsarnok a bicskei családok összefogásának és blogunk olvasóinak köszönhetően a városközponti sittlerakóból városközponti, városi tulajdonú, bicskei családok és városgazdák által gondozott parkkezdemény lett, ahol bizony helye van a csarnoknak és a kültéri medencének is.

 

ia 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása