"Paupertas magna meretrix" és "Paupertas impulit audax" ahogyan művelt latin írja. Mindehhez a családi pótlék megszüntetésének nem is teljesen valódinak bizonyult hírétől jutottunk el, aztán jobban utánakutatva megtaláltuk, hogy valójában egyre jobban a munkához kötnék a családi pótlékot.    

Akkor viszont munkahelyeket kellene teremteni, létrehozni, amit egy magára valamit is adó jó képességű politikus évente hatszor megígér - főleg ellenzékben -, amikor hatalmon van, akkor pedig sokatmondón hallgat a valódi (!) eredményekről.

Másodszor értjük mi ezt, tudjuk, hogy a családi pótlékot miért kell munkához kötni. De akkor ne a nemlétező 1 millió új munkahelyen való elhelyezkedést erőltessék az adókból és másból szénné fizetett nagyjaink, hanem mondják azt: az eddig született gyerekek esetében minden marad a régiben. A 2016. januártól született magyar állampolgárok után egy anya kezeihez két kis-fickó után jár rendesen családi pótlék (az ikrek esetéről külön rendelkezzenek).

A harmadik, negyedik, ötödik, sokadik gyerek esetén pedig szintén családi pótlék kellene járjon, de esetükben 2016-tól már csakis adókedvezmény formájában. Ez a megoldás ugyanis arra késztetné a munkahellyel nem rendelkező, végzettség és életkilátás nélküli szülőket, hogy ne a családi pótlék, mint rendszeres jövedelem folyamatos bevételezése kedvéért foganjanak gyermekeik, akik előtt nagyrészt aztán nyomorúságos gyerekkor áll - mert kell a pénz másra.

Tehát: a családi pótlék maradjon meg, minden eddig született jogosultnak és minden anyuka második gyermekéig. Harmadik, negyedik, sokadik gyermekek esetén adókedvezmény járjon családi pótlék helyett. Mert az adókedvezmény feltételezi a munkahelyet és megköveteli a családtervezést valamint nem feltétlenül állít kicsiny  magyar állampolgárokat éhezés, fázás és nyomor elé.

És végül de nem utolsó sorban szétfizetett, választott észlényeink is dolgozhatnának valamit, ha már így a munkahelyek kerültek szóba....          

 

ia 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása