A Batthyány utcai járdaépítők hamarosan elérik az Apponyi utcát sarkát. Új járda épül a Kossuth utca páros oldalán végig. Mindkét szakasz nagy forgalmú járdák, fontos rendbetételük.

Nem tudjuk, olvasóink közül ki emlékszik egyszerre ennyi méter járda megépülésére Bicskén ilyen rövid idő alatt.

A Kisfaludy utcában például lakossági kezdeményezésre kezdték meg a Kossuth utcai saroktól a Kis-kút ér medréig a járdát.  

Épült járda az áruházi saroktól a központi részen. 

A Móricz Zsigmond utcában is térköves járda épül, jól haladnak.  

 Reméljük olyan kiesőbb és kies helyeken is történnek hasonló fejlesztések, mint például a Váradi Dániel vagy éppen a nem is rejlő Kistószeg és még sorolhatnánk. Legyen ez a kis kérdés kabinetkérdés, mert az ördög a legapróbb részletekben rejlik.    

A központ fejlesztése többek között azért is elsőrendű, mert a centrum nagy forgalmú, sokan használják. Kár, hogy egyszerre mindet nem lehet annyira jóvá tenni, mint a mai politikusbérek plusz az itt-ott lecsorgó.  

A Kossuth utcai fejlesztéssel kapcsolatban persze az lesz a jogos első kérdés, hogy a páratlan oldalt mikor teszik rendbe.

A kastély Kossuth utcai  bejáratától a Tűzoltóság felé eső tankcsapdás járdaszakaszon mutatta meg egy idős bicskei kertvárosi ember, hogyan tudja támaszbotjával ezen a szakaszon kétkerekes szatyorját húzni. Hát úgy, hogy nem a szilárd burkolatot választja, ha nincs sár, hanem az árokpartot.

Annak idején Bicske lakóinak képviseletében megírtuk, hogy ez a főpályás rész követeli magának a fejlesztést. Ahol húzódik, az éppen Bicske folyamatosan szépülő, meghatározó építészeti öröksége, tehát nem így kellene kinéznie az előtte húzódó önkormányzati kezelésű járdának. 

A Batthyány utcáról többgyermekes szülő írta meg olvasói levelében felháborodását: ide lassan vízi jártassági engedély kell a tócsák miatt, s hogy száraz időben sem lehet ott eltolni egy babakocsit például az óvodáig, magunk mellett az ovis testvérrel vagy testvérekkel lépjünk ki az úttestre. Pedig ez a szakasz is alapjárat, ahogy az autóforgalma sem gyenge. 

Ennek az állapotnak vet véget ez a fejlesztés, aminek már régestelen-régen kész kellett volna lennie. Cikkünk közzététele után azonnal kérdezi egy olvasó: "Az Apponyi utcai járda miért marad ki???"

Mint korábban is közöltük a Bicskei Szó információját: többször kiemelt borzalmas állapotú, főverőér jelentőségű forgalmas járdaszakaszok épülnek újjá Bicskén.
Ezekkel kapcsolatban tett közléseink mindegyike olvasói levélhez, telefonhíváshoz vagy személyes beszélgetéshez köthető.
A Batthyány utca jelentős járdaszakasza, egészen a Magyar Sándor utcáig megépül.
Városunk legmeghatározóbb építészeti öröksége, a Batthyány kastély előtt a Kossuth utcában húzódó járda szintén új lesz, de információnk szerint a Kossuth utca teljes páros oldala egy az egyben városhoz méltóvá lesz - tegyük hozzá: a busás építményadónkból.
Az Akácfa utca Táncsics-Rákóczi utca közötti szakasza is járható, akár még babakocsit is lehet rajta tolni majd és nem kell a kismamának az útburkolatot választania...

S ha már itt tartunk, esős időben használhatatlan az új játszótér melletti harci ösvény a tócsák és sár miatt, ez a Kisfaludy utcát köti össze az uszodával, játszótér mellett halad, gyerekek közlekednek rajta és ahová a Kisfaludyra két tanintézmény közé kellene egy fölfestett gyalogátkelőhely - míg az aluljáró lifttel meg nem épül. A dőlt betűs rész csak leheletfinom irónia, például mert fizikai képtelenség. De gyalogátkelőhely megoldható. 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása