Olvasónk levele a zöld-hulladék összeszedésének akadályozásáról értesíti a Bicskei Szót. Cikket kért tőlünk, de sokkal jobb lesz szó szerinti közlése. De azt azért hadd tegyük hozzá, hogy természetesen nem a Zöld Bicske Kft dolgozóinak szól ez a kritika, hanem kicsit följebb és beljebb a városházára, no meg a képviselők figyelmébe, akik papírforma szerint legalábbis valamit másnak vagy másoknak személyében eljárva, mint megbízott, meghatalmazott, küldött tesznek, rendelnek, végeznek, határoznak, intéznek.  

Mivel ez a jelenség minden területét érinti a településnek, minden közvetlenül megválasztott és minden kompenzációs listáról bejutott képviselőnek feladata a fellépés a bicskei polgárok érdekében. 

Előre kívánkozik a posztunk megjelenése után hozzászólásban leírt olvasói gondolat:  

"Egy 120-literes zsákot adnak közel 500-ft-ért ehhez csak gratulálni tudok a Zöld Bicskének, talán mégsem olyan zöld."

Szia! Lehet, hogy Te is láttad ma, hogy a történelem ismétli önmagát Bicskén, már ami a zöld hulladék összegyűjtését érinti.  A mai napon kellett volna a Zöld Bicske Kft.-nek összegyűjtenie az utolsó zöldet. Nagyon sokan -szerencsére - már nem égetnek, nem szennyezik a levegőt, hanem szót fogadnak és gyűjtik, hogy az adott napon elvigye a már saját tulajdonú hulladékkezelő cég. Halleluja. 

Tavaly azt mondták, hogy azért voltak problémák, mert nem tudtak megegyezni a Saubermacher céggel. Tudjuk, mindig mindenért a külföld a hibás. Legalábbis nem mi, hanem valaki más, akire lehet mutogatni.

Ma hallottam az utcán, hogy csak onnan vihették el a zöldet, ahol a cég saját zsákjában gyűjtötték össze. A város tele van zsákokkal ismét, van ami már szét is szakadt,  sokan az ágakat is összekötötték az is ott maradt!

Most akkor mi van? Nem örül a Zöld Bicske, amiről megírtad, hogy a volt pártigazgató távoli cégével  csináltattak egy négymilliós logót, amit egy alsós szakkör boldogan fölülmúlt volna, nem örül a Zöld Bicske annak, hogy lakói nem füstölik teli a falut, hanem szépen rendesen takarítanak maguk után. Meg aztán milyen rizsacsökkentés rezsicsökkentés ez, hogy nem visszük el a zöld-hulladékot se szó, se beszéd? 

Már saját cég, miért nem viszik el, hiszen benne van a szemétdíjban? Megint menjenek a lakosok balhézni a polgármesterhez?  Szegény dolgozók meg , mehetnek majd szabadnapjukon ismét végig a városon szedhetik majd össze közlésed után. Októberben miért vitték el akármilyen zsákba? Bármilyen zsákba tehettük! Most mi van? Akkor ne fizessünk teljes évi díjat talán? Kinek a nagy ötlete volt?  Írnál cikket? Ehhez Te értesz. meg olvassák is sokan.  üdv!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a zöldhulladék a negatív rezsicsökkentés példája. A Saubermacher korában ha zöldzsákban (á ~400 Ft), bármikor elvitték. Amikor meghirdetett zöldhulladék-gyűjtés volt, a másfajta zsákban gyűjtött, sőt a kötegelt zöldhulladékot is elvitték ingyen. (Ehhez csak annyit, tessék szíves lenni egy rózsabokor nyesedékét nejlonzsákba gyűjteni - érdekes tapasztalatai lesznek.)
Most a korábbi zsák nélküli gyűjtés működik zsákonként 400-ért, és a meghirdetett időn kívül nem lehet zöldhulladékot elvitetni.
A szemétszállítás díja állítólag csökkent, bár úgy hírlik, inkább csak nem emelkedett a költésgnövekedéssel, amit a Felcsút fel levő szeméttelep bezárása okozott. Nem néztem utána, de azt hiszem, nem csökkent. Viszont a zöldhulladék ingyenes elvitelének megszüntetése negatív csökkenést, más szavakkal növekedést okozott. Legutóbb - diószezon - 8 zöldzsákot vitettem el, ez mindösszesen 3200 Ft, a havidíjon felül.
Az hogy pénteken nem vitték el még nem jelenti azt hogy nem is fogják elvinni. Én sem tudom mi lehet, de nálunk is és több más utcából is elvitték az időben kihelyezett zsákokat.
Nem kell besz*rni, tavaly sem maradt az utcán.
süti beállítások módosítása