A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság sajtótájékoztató kertén belül figyelemfelhívó táblákat helyezett ki 2014. december 9-én Székesfehérváron.

A közúti közlekedési balesetek vizsgálatakor megállapítható, hogy a részvételi arányukhoz képest a kerékpárosok által okozott, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma magas. Ennek egyik oka az, hogy a kerékpárosok nem ismerik pontosan a közlekedési szabályokat – nincsenek tisztában azzal, hogy hol és hogyan lehet kerékpározni –, szabálytalanságuk következtében balesetveszélyes helyzetek alakulhatnak ki. A veszélyes helyzetek egyik példája az, amikor a kerékpárosok szabálytalanul a nyeregben ülve tekernek át a gyalogosoknak kijelölt átkelőhelyeken. Ezzel a magatartásukkal fokozott balesetveszélyt okoznak - állapítja meg az FMRFK sajtóközleménye. 

 

Tekintettel arra, hogy a közlekedésben az egyik legvédtelenebb, legsérülékenyebb csoportot a kerékpárosok képezik, a balesetek megelőzése és a szabálykövető közlekedésre nevelés érdekében a Székesfehérvári Rendőrkapitányság koordinálásával a kijelölt kereszteződésekben, 26 gyalogos-átkelőhelyen „Hajtva tilos – Tolva szabályos”  figyelemfelhívó tábla kerül kihelyezésre Székesfehérvár területén a Székesfehérvár Városgondnokság Kft. segítségével.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása