Januártól minden járműnek fizetős lesz az M0-s autópálya, és az autópályák fővárosi bevezető szakaszai, tehát az M1-M7, az M3-as, az M5-ös, illetve az M6-os utolsó néhány kilométere is - írja a Nol.hu.
A díjat azért vezetik be, mert a jövő évi költségvetést úgy tervezték meg, hogy az eddig 150 helyett 189 milliárd forintnak kell befolynia útdíjakból. A kormánynak most elő kell teremtenie ezt a 39 milliárdot, amit így oldanának meg.
A fővárosi bevezetők fizetőssé tétele azért is érdekes elképzelés, mert az elkerülő utak általában ingyenesek, hiszen a céljuk a forgalom elterelése. Ahogy a fővárosi bevezetőknek is ez lenne a célja.
Ez az agglomerációból ingázóknak is rossz hír, de a külvárosokba kijutás nehezítésének a nagyobb bevásárlóközpontok se örülhetnek túlzottan, bár nyilván már meg sem lepődnek egy ilyenen, hiszen mostanában azért eléggé rájuk jár a rúd.
Bevezetik viszont a megyei e-matricát is, amivel évi ötezer forintért cserébe teszi lehetővé az összes fizetős megyei főút használatát.

Forrás: Index 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy ötlet. Megépítik az M0-t, hogy tehermentesítsék a fővárost az átmenő forgalomtól, most meg autópálya díjat szednek, ergo aki teheti, inkább átmegy ismét a városon. Ekkora barmokat! :(
Jól kivan ez találva!
Ha egy bicskei Bp-re megy, Herceghalomig vegyen egy Fejér megyei matricát és onnan egy Pest megyeit?
A másik: A 0-ást nem is tehetik fizetőssé, mert annyival kevesebbet kapnak az EU-tól, amennyit a matricával beszednek. Most olvastam. Akkor most mit akarnak elérni. Már nem győzünk annyi adót fizetni, mint amennyit lopnak. Mert piszok gyorsan gazdagodnak EGYESEK. Tisztelet a kivételnek. ( Ha van! ) Mi nyugdíjasok csak-csak el leszünk ezen a kis időn ami még hátra van, de a Gyerekeink és Unokáink azokkal mi lesz?????...........
majd a fityesz kifizeti..
süti beállítások módosítása