A közbeszerzési hatóság honlapján megtalált adatok szerint Bicske városa nem pályázati forrásból, hanem bankhitelből fizetett a közvilágítás korszerűsítésére 86,5 millió forintot.  Aztán meggondolták magukat.

A kormány nem tesz bele semmit, ezt kizárólag hitelből fedezik.
100 milliót kértek hitelbe, ezt hagyták jóvá, végül a közbeszerzés 86,5 millió forintos költséget hozott.
Az tanulságos, hogy 150 millió alá terveznek, mert akkor lehet meghívásos közbeszerzésben dönteni.
A nyertes cég a hirdetményben Zrt. létére kisvállalkozásnak van megjelölve...

Városunk továbbra is fennálló problémája, hogy bevételi forrásait képtelen volt növelni 2010-14 között, tehát gazdaságilag nem lettünk önállóbbak.

Tessely Zoltán korábbi polgármester vezényletével újabb adósságaink keletkeztek.

„Tervezéssel vegyes kivitelezési szerződés keretében Bicske Város közigazgatási területén belül építési beruházás közvilágítás korszerűsítésének megvalósítására” projekt megvalósítása érdekében bankhitelt vettünk fel és a Magyar Közlöny 181. számának, az 1801/2014. (XII. 19.) számú kormányhatározatának 1. mellékletének 13. sorában ott a 0 Ft kormányzati hozzájárulás a 100 milliós közvilágítási hitelhez.  

Az ügylet egyéb összefüggései is figyelemreméltóak....

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása