BÚÉK!

Címkék: szilveszter újév

2014.12.31. 12:55

Már évek óta kereng az interneten ez a mém december 31-én. 

Fotó: Facebook

Ami vicces, de azért annyira mégsem. Az alkoholfogyasztás ezen a napon a tetőfokára hág, mindenki felszabadult (egy ideig), vidám (egy ideig), aztán meg nagyon másnapos (kortól és szervezettől függően 12-48 órán át). De hiába fogadjuk meg minden évben, hogy idén máshogy lesz, kevesen tudnak egy-két pohár pezsgő után megálljt parancsolni. Ha Ön igen, akkor ne is olvassa tovább a cikket, hanem örüljön, hogy ilyen fegyelmezett, mindenki más pedig kezdje el a megelőzést:

 

A fehér kenyér tilos

Tudja mi fog történni, ha nem eszik semmit ivás előtt? Tényleg lesz egy találkozása Zacher Gáborral. És bár nagyanyáink receptje alapján nehéz ételeket és szénhidrátokat kell fogyasztani, hogy felszívja az alkoholt, de ez butaság. A finomított szénhidrátok – legalábbis a fehér kenyér, a tészták, a sütemények – épp az ellenkezőjét okozzák: emelkedik a vércukorszint, így az alkohol hamarabb a vérbe kerül és erősíti a hatását. Tehát felejtse el a maradék bejglit, inkább egyen teljes kiőrlésű élelmiszereket.

Omega-3, az őrangyalunk

Az olajos, zsíros ételek a tapasztalat szerint segíteni szoktak, ám ezeket is jó lenne helyettesíteni egészségesebb variánsokkal. Omega-3 zsírsavban gazdag étkeket vegyen magához: például lazacot, makrélát, egyéb halolajokkal vagy lenolajjal dúsított élelmiszereket. Ezek valóban megkötik az alkoholt.

A glutation a májunk barátja

A máj méregtelenítését elősegítheti, ha glutation tartalmú ételeket fogyaszt. Ez legfőképp nyers zöldségekben fordul elő, például az avokádóban, a görögdinnyében és a spárgában. Ezekből szezonja legfeljebb az elsőnek van, de jó hír a húsfogyasztóknak, hogy a májban és a marhahúsban is fellelhető.

Vízdózis

Indulás és a masszív ivás előtt egy órával igyon két-három pohár vizet. Ez megelőzi és csökkenti az ásványi anyag-, és a vízveszteséget, amit az alkohol majd okoz a szervezetében. Aztán minden pohár alkohol mellé is ajánlott inni egy-egy pohár vizet, majd a lefekvés előtt lenyelni egy magnézium- és kalcium pezsgőtablettát. Szinte garantált, hogy így elkerüli a fejfájást!

Ránctalanítás

Nem csak a gyomra, a feje, hanem a bőre is megsínyli szilveszter éjszakáját, ha sokat iszik. Gyűrött arccal pedig sokkal kellemetlenebb kezdeni az új évet, ezért próbálja pótolni az alkoholizálás során elvont B-vitaminokat, melyek a bőr feszességéért is felelősek. A zöld zöldségek segítenek ebben: a brokkoli például kiváló ráncmentesítő.

A cikk a stylebook.de és a hvg nyomán került Bicske blogjára.

 

Jó bulizást kívánunk! Éljenek a csajok. BUÉK! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása