A napokban azt hallottam egy szuper-intelligens bicskeitől, aki ráadásul nem mai gyerek, hogy semmiféle fejlődésben nem hisz, az élet "konstans szar", egyes-egyedül saját és szűkebb-tágabb környezetünkben élők jó közérzete számít.

A "Sztenda Pista" Badár Sándor nagyapjának boros pincéjében is "jártunk", ahol a csántéron fekvő első hordóra az vol írva, hogy szar. A másodikra, a harmadikra, a negyedikre is: szar tehát el lehet adni. A legbelsőn egy szó:  "Enyém" vagyis azt nem lehet eladni.

A jót ebben a világban tényleg meg kell tartani magunknak. Ha lehet.    

A péntek esti jóízű nevetési együttható jó példa e fönti kijelentés igazára. Hagyjuk most mi számít, mi nem számít, de a nevetés nagyon. 

Badár Sándor ma esti fellépésére magamtól nem mentem volna  - azért nem kellett kétszer mondani a hívószót  -, de ha nem hívnak barátilag, egészen biztos nem megyek a Bicskei Dumaszínház ma esti előadására. Konkrétan végignevettünk a majdnem teljesen telt házas tömeggel együtt - ez ám az igazi "társasági esemény" nem az agitprop -,  a 2 óra 20 percet és még egy szünet is volt. Sokat hallottunk Szentesről, ahol annyi kerékpáros van,  hogy a gyerekek kerékpárral a lábuk között születnek, ezért is sok a nehéz szülés. Gyerekkor, család, óvoda, iskola, vasúti munkahely és humorista kollégák oltása, minden volt. Rendesen kikapcsolta a hallgatóságot. Jól kifejezi, mennyire kontaktusban akart lenni a bicskei közönséggel is, hogy a jól bevilágított színpadra lépve azt kérte, hogy a nézőtéren is kapcsoljanak villanyt, mert így úgy érzi, hogy a sötétnek beszél. Amúgy egyedül egy valaki hiányzott a nézőtérről, aki tudom, hogy ezt nagyon értékelte volna: apu. 

Márciusban lesz a következő Dumaszínház Bicskén: Felméri és a Szomszédnéni.    

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása