A legfiatalabb esperes

Címkék: egyház református mány

2015.01.21. 21:13

Beiktatták tisztségébe a Dunamelléki Református Egyházkerület legfiatalabb esperesét, a bicskei származású Szabó Ferenc mányi református lelkészt.   

„Szabó Ferenc vagyok, Krisztus szolgája. Vértesaljai, bicskei származású, háromgyermekes családapa, férj; mányi lelkész és Isten kegyelméből a Vértesaljai Református Egyházmegye esperese - kezdte esperesi székfoglalóját Szabó Ferenc. A lelkipásztor azt mondta, hogy szolgálatát az Apostolok cselekedetei 20. rész, 28. versében olvasható Ige határozza meg: „Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek, hogy legeltessétek az Isten egyházát, amelyet tulajdon vérével szerzett." A lelkipásztorokhoz szólva úgy fogalmazott: „Engedjétek, hogy karban tartson benneteket a legnagyobb lelki szervizes, a mi Urunk Jézus Krisztus. Esperesként szeretném biztosítani az időt és lehetőséget a feltöltődésre, ehhez minden eszközt megadva. Tudjátok, ha egy autóban nem cserélnek olajat, a motorja besül; viselj gondot magadra! Viseljetek gondot magatokra és az egész nyájra.

A Parókia című református portálon olvasható a teljes tudósítás....

 

 

 

szferi.jpgmanyiref.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása