Tegnap este háromnegyed hat után néhány perccel a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között az egyik vágány melletti támfalról kövek hullottak le és megcsúszott a támfal is. Több vonat várhatóan csak Kelenföldig közlekedik és onnan is indul, a két pályaudvar között a biztonságos vonatközlekedés megteremtéséig, amely előreláthatóan néhány napot is igénybe vehet. Ezen a szakaszon, csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok váltakozó irányban és sebességcsökkentéssel. Mindezek időveszteséget, akár félórás késéseket is okozhatnak a vonatforgalomban. A Budapest–Győr, a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely, az észak és dél-balatoni, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs,a Budapest–Baja a Budapest-Dunaújváros, illetve a csatlakozó vonalakon is. Korábban a kerepesi úti híd átépítése miatt ideiglenesen a déli,illetve a kelenföldi pályaudvarra átirányított vonatok ismét a keleti pályaudvarra közlekednek és onnan is indulnak Kivéve, a Bajára közlekedő Sugovica és Gemenc expressz vonatokat, amik továbbra is a déli pályaudvarra közlekednek. A MÁV-START Zrt. a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között a könnyebb eljutás érdekében a személyszállító vonatoknál felármentességet biztosít, a helyzet fennállásának időtartamára.

A kialakult helyzetért, a késésekért és kényelmetlenségért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük - írja a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása