A Pálffy Károly polgármester vezette testület holnapi ülésén arra készül, hogy egyes vagyongazdálkodási feladatokra vonatkozó döntéseket kivegyen a testület kezéből és egyedül a polgármester hatáskörébe utalja.   

Valószínűleg kisebb értékű például ingatlanvagyoni adásvételekről vagy bérbeadásokról van szó, de akkor sem nevezhető demokratikus törekvésnek. Ezeket a lépéseket elvből kerülni kellene annak az elöljáróságnak, ami a tisztaság látszatára adni kíván.  

Azzal indokolják az egyszemélyes döntések hasznát a város közvagyonával kapcsolatban, hogy így egyszerűbb és kevesebbe kerül.

Nem tudom, mire találták ezt ki, majd kiderül. Kíváncsiak vagyunk rá és arra is, ki mer ellene felszólalni. Feleslegesnek tűnik egyébként, mert a testületben is egy emberként bólint a többséget képező  Fidesz frakció saját főnökeik javaslataira. Ennyire gyorsan pedig ugyan miről kellene dönteni egy személyben Pálffynak? Mi az a vagyoni ügy, amivel ne lehetne megvárni a következő testületi ülést? Ha jól tudom, nem tőzsdézünk Hongkongban.         

Abban természetesen biztosak vagyunk, hogy Pálffy Károly nem önmagától, önállóan jutott el az illetékesség leszűkítéséig. Mondhatni nem tehet róla....  

 

ia

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása