Üdvözlettel, nemecsek ernő

Címkék: bicske.hu

2015.01.28. 20:24

Nagyon vicces városunk honlapja az éppen a művelődésért és oktatásért kitüntettek listájának helyesírásával is. 

Benedek Ignácné családneve kis bével, Komlósné Marton Ilona leánykori családneve kis m-el, Bócsiné Mészáros Anna leánykori családneve szintén kis m-el...   

Mennyi nemecsek ernő a bicskei  oktatásban és kultúrában! Történt ugyanis a Pál utcai fiúk című alapműben, amit éppen az egyik kisbetűvel írott nevű pedagógus irodalom óráján is tanulhattam volna, hogy Nemecsek otthagyta a közgyűlést, mert Gerébet akarta kihallgatni a Grund megtartása érdekében. Erre éppen Nemecsek Ernőről, a Gittegylet titkáráról írták le a jegyzőkönyvbe így és ezt: "nemecsek ernő áruló!!!" Pedig nem is volt az. Még hős is lett belőle.     

Csak úgy mondom. Javítsuk, ha lehet. Nem nagy ügy, egy egyszerű elütés, ami ezen a blogon is van bőven. De szegénységi indexe az egész városnak, hogy éppen oktatásért és művelődésért végzett munkájuk tiszteletére kitüntetettjeink neve kisbetűvel szerepel a város hivatalos, adófizetők pénzéből fenntartott honlapján...

Vagy csináljunk olyat, hogy eztán minden kitüntetettet azzal emelünk ki a nevek tengeréből, hogy minden nevük kicsi, mint sms üzenetben? Nem biztos, hogy jó ötlet. 

Ma este még az itt felsoroltak tévesen vannak írva, reméljük, holnap reggel már helyesen, anyakönyv szerint, mint például Nemecsek Ernő.

Végezetül részlet a regényből:

"- Még meg kell tőled kérdeznem valamit. Nem gondolod, hogy a Pál utcaiak sejtik, hogy te hozzánk tartozol?
- Nem hinném - felelt az új hadnagy. - Még ha itt is volt valaki közülük a múltkor, mikor a piros cédulát a fára tűzték, nem láthatott a sötétben.
- Tehát nyugodtan mehetsz be közéjük holnap délután?
- Nyugodtan.
- Nem fognak gyanítani semmit?
- Nem. És ha gyanítanának is valamit, nem merne szólni egyik sem, mert mind fél tőlem. Nincs azok közt egy bátor fiú sem!
Egy éles hang vágott egyszerre közbe:
- Dehogy nincs!” 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása