Vádemelést javasolnak a bicskei rendőrök egy 18 éves nővel szemben, akitől sétáltatás közben megszökött barátja kutyája és Csákváron megharapott egy férfit.
A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. Viktória csákvári lakossal szemben.
A büntetőeljárás során beszerzett adatok alapján a 18 éves nő 2014. július 23-án este nem kellő gondossággal sétáltatta barátja harci kutyáját Csákváron, a Geszner-háznál, ezért az eb elszabadult tőle. Mivel a nő nem tudta megfékezni a felügyeletére bízott nagytestű kutyát - az állat a motoron ott közlekedő férfi mindkét lábát megmarta. A sértett a kutyatámadás következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy három hétig kórházban ápolták.
A megvadult ebet hatósági állatorvos vizsgálta meg, a nyomozók pedig gyanúsítottként hallgatták ki a helyi lakost.
A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban befejezte a nyomozást, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészség felé - derült ki az FMRFK közleményéből. 

A drámai eset emlékezetes példa és figyelmeztetés: vigyázzunk egymásra, s ha már harci ebet tartunk, kellő gondossággal tartsuk mindannyiunk érdekében. Ne barátnőkre bízzuk a sétát, hanem az vigye, akinek szót fogad. Nem derül ki a hírből, de valószínűsíthető, hogy még szájkosár sem volt ezen a  kutyán, vagy ha volt, rosszul tették fel. Mindez nagy fizikai fájdalmat okozott az éppen arra járónak és teljesen felfordította az életét.    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért ezt a súlyos testi sértést, mint vádat, kissé túlzottnak érzem. Ha ilyet hallok, úgy érzem, szándékosnak állítják be a gondatlanságot.
@pythonozok: a gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség. a szándékosan elkövetett súlyos testi sértés kimondottan bűntett. ebben a rendőrségi esetleírásban nincs utalás szándékosságra. marad a gondatlanság miatti súlyos testi sértés. A gondatlan vétség miatt elítélt mentesül szabadságvesztéstől. de ettől még az okozott súlyos sérülés amiből 3 hét kórház következett: súlyos testi sértés. senki nem állítja be szándékosnak a gondatlanságot. ennek megállapítása nem csak rendőségi feladat. talán ezért nincs benne a közleményben. vagy csak egyszerűen kimaradt. ami sajnos szigorú tény: súlyos testi sértés történt, bármilyen keménynek hangzik.
@Bicskei-Szó: az tiszta amit írsz. Én csak arra próbáltam utalni, hogy ha nem teszik mellé, hogy "gondatlanságból elkövetett", akkor olyan hatása van, mintha...
@pythonozok: igazad van, hiszen a nyomozati szakasz lezártával a rendőrség tudja, milyen vádemelési javaslattal adja át az ügyet az ügyészséghez. ebben nyilván a gondatlansági szerepel, de közleményből lemaradt. de sajnos a súlyos testi sértés az áldozatra nézvést továbbra sem túlzás, hanem tény. Teljes és maradéktalan felépülést kívánunk.
süti beállítások módosítása