Ha esetleg lenne egy murvaszállító ismerőse a bicskei városvezetőknek valahol, akkor talán illene már végre jutányosan szervírozni tőle két plató murvát a Bicskei Tanuszoda megközelítése érdekében.  

Azon az útvonalon, amelyik városunk legnagyobb beruházása felé húzódik a Kisfaludy utca felől - járhatatlan.  Márpedig állítólag azért készült blogunk felszólalása után nem sokkal, hogy a tanulók könnyeben meg tudják közelíteni a tanuszodát. A probléma nem azért van, mert most nagyon csapadékos az időjárás, hanem azért, mert régen letaposták a murvaréteget, ami nem is volt túl vastag. Az útvonal ráadásul nincs is kivilágítva, tehát ezt igen gyorsan meg kellene oldani.

Az uszoda épületélénél, a Kisfaludy felé eső telekhatáron álló kerítésénél  kezdetektől megfigyelhető, hogy vízbeállások képződnek, egészen behúzódva a telekre. Éppen ezért az objektumot védő, betonlap borítású övárok létrehozása szükséges a kerítések mentén, ami a Sárközi-árokba lejtve odavezetné a csapadékot. A fakeretes homokozó rossz helyen van, éppen az árok helyén, tegnap víz alatt volt. Végül is ha nyár lenne, jó kis iszapcsata partikat lehetne csapni benne bevállalós nagycsoportosok számára.  

Bicske legkomolyabb, lényegében Szántó János polgármestersége - a gép forog, az alkotó pihen - idején elkészült, régen várt objektumát gyalogszerrel a központ felől úgy közelíthetjük meg napjainkban, hogy inkább  a fűre tapadt hófoltokon sasszézunk, ha nem akarunk bokáig merülni a dagonyába. A legméretesebb dagonya éppen a legkisebbeknek készült játszótér mellett, az uszodától 15 méterre áll - nem tegnapelőtt óta. Úgy kanyarog nagy íveket  rajta a gyalogos, mintha szerpentinen kapaszkodna felfelé. Képzeljük el a húsz fős gyerekcsoportokat...

Első a család.     

Ez már csak azért fontos, mert velünk együtt gyerekcsoportok is kelnek át itt rendszerint és mind behordjuk ám a szutykot a nagy és rendszeres, tisztességes munkával tisztán tartott Bicskei Tanuszodába. 

Szóval, ha van egy murvabányász kontaktus valahol... hátha... tessék szíves már intézni nekünk valamit...  

Főleg azért gondolom, hogy kabinetkérdés kellene legyen mindez abban a városban, ahol már kabinettitkár is ténykedett (Nem kuncog az olvasó - A szerk.), mert a terület széppé, szalonképessé, Bicske központjához méltóvá Bicskei Családok önzetlen, költségtérítés és tiszteletdíj becsúszása nélküli, saját költségre történt összefogása tette.

Becsülje már meg a város annyira, hogy odafigyel rá. 

Mert ezt a gyalogutat nemcsak uszodába tartók, hanem kertvárosiak is használnák...

Meg aztán, ha a takarító mindent megtesz a tisztaságért, az érintett vezetőknek legyen már annyi vér a pucájában, hogy murvát kérnek az ösvényre.          

 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása