Köszönet a Vállalkozói Bál Szervezőinek és Bálozóinak, akik a tombolabevétel teljes összegét a Nagy Károly Városi Könyvtár Gyermekkönyvtári programjaira ajánlották fel. Százharminc bálozóról adtak számot a szervezők, akik külön nagyon köszönik azt a tömérdek, értékes tombolaajándékot, amit bálozók és a bálon nem résztvevő bicskei emberek szeretetből behoztak a bicskei Korona Étterem Pizzafalóba minél több gyermekmosoly érdekében.    
A Bicskei Gyermekkönyvtár jóval több mint aminek látszik. Nem egyszerűen szürke, hétköznapi épület, ahol dokumentumok kölcsönzése és visszavétele történik, hanem szívvel és lélekkel végigvitt tartalmas, minőségi gyerekprogramok zajlanak.
a_vilaglatott_egerke.jpg
A Bicskei Szó nemrégiben közölte egy könyvtárosok munkáját dicsérő nagymama közlendőjét, például ezért ugrott be a gyerekkönyvtár e sorok írójának, amikor Monos István és Kelemen Zoltán szervezők azt kérdezték tőle, van-e jó ötlete, ki legyen a tombolabevétel kedvezményezettje.     
Nagy elismerés ez a Vállalkozók Báljától, a hajdani Bicskei Iparosbál utódjától és gyerekeket támogat, az értük végzett munkát értékeli, díjazza, segíti és elismeri. Belefér majd a 228 ezerbe egy kirándulás, egy mozi, vagy akár zánkai Cimbora Tábort is segíthet a bicskei szívek balatoni hektárjain.
Ahogy a könyvtárat ismerem, fillérre elszámol majd a fölhasználásról a nyilvánosság előtt - pedig ezt nem is kéri senki. A pénzt a szervezők hét elején viszik a Nagy Károly Városi Könyvtárba.      
A könyvtár az a hely, ahová ingyen és bérmentve bejöhet az egész család, ahol kedvesen fogadják a betérőket. Ahol a nagymama meghallgathatja, hogy közönség előtt hogyan olvas fel kicsi unokája, aki még alig ismeri a betűket, de büszke lehet rá, mert valahogy el kell kezdeni. Ahol havonta papírszínház, játszóház s mivel kevés a pénz csak néha egy-egy közönségtalálkozó, bábszínház, irodalmi est, helyismereti vetélkedő.  Ahol a cimbora tábor létszáma már meghirdetés nélkül is egy óra alatt megtelik, ahol a kamaszok kérik, hogy legyen nekik is tábor, ahol a kirándulásokra.
Ahol szintén mindig kevés a pénz, de megoldják, mert mindent megoldanak, mert a gyerek mosolya a fontos és a könyv, az olvasás, a könyves környezet. 
100 könyvtárméter köszönet a Bicske Blog olvasói nevében a tombolázóknak! A Vállalkozók Báljának idén  is a gyerekeink a legnagyobb nyertesei. És ez már így marad,.  
Izing 
csopikep_konyvtr.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása