A közel 300, belterületté tett bicskei hektár évente jelentős milliókat jelentett volna Bicskének? A telekadó egyébiránt céges telektulajdonosokra vonatkozott és abban a városban törölték el, ahol Tessely Zoltán néhány éve konkrétan megduplázta az építményadót, amit azóta se vontak vissza?!

Bicskén a céges tulajdonban lévő, üzleti tevékenység céljára szolgáló telekadó négyzetméterenként (!) 104 forint - volt. A polgármester reakciója szerint városunkban hogy-hogy nem éppen abban a minutumban ismerték fel a munkahelyteremtés fontosságát - az indoklás szerint ezért törölték a céges telekadót -, amikor Felcsút polgármestere, a miniszterelnök barátja, a bicskei polgármester öccsének leendő apósának magánemberként tulajdonolt cége megvásárol pár száz Bicske belterületi hektárt a város határában. És ezt az adóeltörlést Bicske jelenlegi polgármestere munkahelyteremtéssel magyarázza...

Nos, a welcome drink jut eszembe erről, mert ha még üdvözlő törköllyel fogadták volna az új nagygazdát, azzal a világon semmi baj nem lenne. Dehogy üdvözlő törköly helyett azonnal telekadó eltörlés.... Vagy miért nem lehetett azt mondani Bicske lakosságának bátran, nyíltan: "figyeljetek. Örülünk, hogy valaki - nem akárki -, idejön és megveszi mindezt. Nagyon jó, hogy nem egy másik földrészről való gazda, hanem a szomszéd faluból, mert nem messziről jött ember. Ez a városnak jó lesz. Jó lehet. De mint tudjátok, ez mind belterület lett jó pénzért, ami Bicskének már bevételt hozott. Mi lenne, ha nem kérnék ennyi telekadót ezért, mert akkor ez nem fog kelleni senkinek, mert akkor a birtoklás puszta léte egy vagyon lesz évente vagyis itt akkor tényleg nem lesz se gazda, se semmi. Igazunk van? De. Na ugye, hogy igazunk van. És persze fizetni fog adót minden évben. Csak akciósan a nagy terület miatt - persze - kevesebbet. Köszönjük a figyelmet."

Nagyjából ennyi lett volna az ügy életszerű, őszinte és tisztességes fölvezetése abban a bicskeinek mondott újságban, amit hogyhogy nem éppen Felcsúton szerkesztenek és olyan havilap, ami 2015-ben még egyáltalán nem jelent meg. Vagy tették volna föl a bicske.hu-ra. És akkor nem övezné ekkora jogos paláver, hogy országos kiadású, neves szerkesztőségek foglalkoznak vele.  

Javaslatom szerint Bicske város közügyeit nem kéne összekeverni a hálószobatitkokkal.  

A közélet ne legyen titok.

A titkokat hagyjuk a hálószobákban.

         

 

Emlékezzünk arra a Bicskei Élet című havilapra, ami bicskei társadalmi szerkesztőbizottsággal működött, ami Molnár Julianna címzetes főjegyző munkája révén pályázati pénzből finanszírozhatta azt a tisztességes tájékoztatást, hogy a testületi ülések jegyzőkönyvének kivonata minden áldott hónapban kerüljön a Bicskei Életbe valamint Bicske város kb. négyezer háztartásának postaládájába.     

Érthetetlen például az is, ha ennyire tudják, mekkora a munkanélküliség, akkor azt a bicskei tömeget, amit a mese habbal szerint a telekadó eltörlésével segíteni akarnak munkahelyekkel - miért nem segítik a jövedelemnélküliségükben egyben mindjárt azzal is, hogy a "Nagy Csabdin Élő Előd" (NCSÉE) által Bicskén minden háztartásra ráborított építményadó duplázást azonnali hatállyal vonják vissza.

Így lenne igazságos. Ha ennek jár az adómentesség, akkor annak is. Ha a 80. leggazdagabb magyarnak jár az ingatlanadó-eltörlés Bicskén, akkor 80. legszegényebb bicskei magyarnak is.   

Megkérem Bicske polgármesterét, hogy álljon ehhez a kérdéshez becsülettel és gondoljon bele abba, mit gondolt, mit mondana ellenzéki képviselőként Bicske polgármesteréről, ha például ugyanezt tenné meg Bicskével és ugyanígy komoly összegeket vonna el a város működésétől kapcsolati alapon.

Nem tudom elfelejteni azt sem, hogy nagyjából évi 10 milliós költségek miatt zavart el öregeket, betegeket Bicske a Gondozási Központból Bicske mostani polgármesterének alpolgármesteri szolgálata idején.   Most pedig városkánk nagyívű baráti gesztusokat tesz se nem túl öreg, se nem túl beteg, se nem túl szegény emberek cégei felé. Ez lenne a keresztény gondolkodás?  

Tudtommal ez nem az.  

És ne feledje Pálffy Károly, hogy a tisztséget tisztességgel muszáj betölteni.    

ia 

 

 

  

              Részletek.... 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pfff.. */!!"kkfjadndglsd!!!
Kérem, kapcsolja ki..
süti beállítások módosítása