A Bicskei Szó örömmel teszi közzé azt az információját, miszerint a kistószegi gólyafészek idei eltávolítását senki sem kérte, blogunk ezt természetesen nem is állította. A gólyákat minden bicskeivel együtt minden kistószegi visszavárja, remélhetőleg megint ezt a helyet választják madaraink.  

feszek1viki.jpg

                          Építési terület Fotó: Kurucz Viktor

A gólyát a Kistószegen mindenki visszavárja, a fészek közvetlen közelében élők pedig saját erejükből, saját költségükre, saját szabadidejükben takarították a fészek környékbeli közterületre hulló piszkát - szinte  naponta - reggel és este. Együtt éltek a nyári hajnalon négy órakor kezdődő kelepeléssel és minden mással.

Megfigyelték, hogy a kertben az ott élők saját költségükre elhelyezett fészekrakóhelyet maximum akkor kezdik el használni a madarak, amikor már kicsinyeik olyan nagyok, hogy nem férnek el e Szent László utcai villanyoszlop tetejére három éve a Bethlen Gábor utcából, öt házzal feljebbről  leköltözött madarak - teljes családként.

Olvasóink véleményalkotását is áthatotta eddig az a téves és erős indulatokat teremtő vélekedés, hogy ennek a fészeknek a leverését és áttelepítését idén bárki írásban vagy szóban kérte volna az ott élő bicskei polgárok közül.

Nem, bicskei polgárok közül idén senki nem kérte sem a leverést, sem az áthelyezést - adja hírül a Bicskei Szó. 

Él a közvetlen környezetben olyan család is, akik informatikai jártasságuk és természetszeretetük miatt is fészekfigyelő kamera felszerelésén is gondolkodnak. 

 

Bicske város környezeti értékeinket tiszteletben tartó vezetőit ezúton kérjük a következőkre:

1. szakértők bevonásával próbáljanak meg olyan fészekrakást segítő, szemetelést csökkentő eszközt terveztetni, kiviteleztetni és felszereltetni, amitől mindenkinek jobb lesz. Ausztriában tányérforma eszköz kerül a fészek alá fészekeresznek, amit visszajárnak takarítani. Az erről való egyeztetést, munkát mielőbb kezdjék meg, legyen egy területileg illetékes vagy ott élő képviselő, aki felvállalja és ezért a hanyatló Nyugat-Európában már jól bevált tálcaeszközre tegyen javaslatot és fogadtassa el társaival.   

2. Véleményünk szerint beszéljenek az érintettekkel, a környezetben élőkkel  és ha ők ezt kérik, heti rendszerességgel segítsék közterületet rendben tartó munkájukat, de legalább és minimum köszönjék meg nekik.

 

ia         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása