A körbefestett Bicske

2015.03.05. 16:49

Kedves Olvasók, holnap festőművész régi barátomat és iskolatársamat látom vendégül. A körbefestett Bicske címmel készül kiállítást bemutatni a Batthyány-kastély kápolnájában.     

Arra kért, mutassam meg neki Bicske szerintem legszebb helyeit, például panorámáit. Számos hely itt van a fejemben, de szeretném, ha segítenétek. Kicsit későn szólok a holnaphoz képest, de később is jól jöhet minden javaslatotok.  

Amik nekem eszembe jutottak, azok természetesen a mi utcánk, az Aradi, ami másnak lehet, hogy nem is tetszik. Aztán az Erőmű-tó, egy Pócetető-magaslat, amit Gomulka barátom mutatott napnyugatkor, onnan lehet a parkolóba leszánkózni.

Van a gyurgyalag fészekfal a Pócalján, a Mogyorósi-szikla, ahová szerintem holnap sem megyünk fel, a Máléhegy legmagasabb pontja mint kilátó, ahonnan szép időben a Dunáig ellátni, a bicskei-csabdi látkép tökéletes. Aztán a Galagonyás különböző pontjai és nagy dolog lenne feljutni 10 percre a Járási Hivatal tetejére, hogy végre a Galagonyásról is legyen egy panoráma, de a Hegyi Kastélytól is, meg hát az otthoni árván hagyott romok a bicskei lokálpatrióták lelkiismerete. Meg a városról új szempontok a Járási Hivatalról. A kastélypark jó pontjai az épülettel. Panoráma az autópályán túli, erdőszélén álló háztól visszatekintve Bicskére. A viaduktok, a vasúti töltések, egyes patakrészek, és persze a tavak. A Káposztás újonnan - együtt ültetett fűzfasora. Biztos van még ötletem, ezt a teljesség igénye nélkül soroltam, de nagyon jó lenne, ha segítenétek. Az érmeder zubogója a Kisfaludyban.  Nem csak a panoráma számít, hanem a helyek hangulata.    És legyen szép idő.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása