A Batthyány kastély dísztermében, ami eredeti nevén táncterem, nem látható vasalatból és gyönyörűen megmunkált tölgyfából, bicskei mesteremberek keze munkája által elkészült a korabeli belső díszerkély, amit mai szokás szerint galériának neveznénk.   

batyesz.jpg

Itt valamikor a zenekar foglalt helyet, mégpedig úgy, hogy a kastélyunk második emeletére felvezető lépcsőről arra az eddig alig ismert  folyosóra fordultak a muzsikusok, aminek ajtaja a díszerkélyre nyílik.

Polyánki János asztalosmester, Domokos Albert és Darabos Kálmán mesterek keze munkáját dicséri a mű. Műemlékvédelmi szakemberekkel együttműködve készíthették el az idén 85 éve gyermekvédelmi területen ténykedő intézményben az Európai Unió intézményvezetés által elnyert pályázati forrásából.

2015. március 21-én szombaton 17 órakor a Kastély Dísztermében - Csizmadia László karnagy úr  vezényletével a Josquin Kamarakórus és a Fesztivál Fúvószenekar fellépése teszi különösen széppé az avatóünnepséget - mondta el a Bicskei Szónak Vásárhelyi János igazgató úr.  

Az alkalmon elhangzanak Ujszászi Ignác bicskei költő versei és Csizmadia László által megzenésített költeményei. A költőről Mohainé Fejes Ágnes beszél, verset mond Csizmadia Marcell.

A műsort Borostyán Krisztina és Szanyi Bettina vezetik.

 

Izing  

      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása