Az Országos Diákolimpia döntőjében 4. korcsoportban 100 m-es mellúszásban 1:31:21-es idejével 14. helyezést ért el a 2001-es születésű Heitler Csaba, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tanulója. 

A Diákolimpia országos döntőjén korosztályának élmenyőzében 100 méteres mellúszásban, 1:31:21-es  idejével 14. helyet ért el Győrben az Aqua Sportközpont versenyuszodájában a 2001-es születésű Heitler Csaba, a bicskei Csokonai Általános Iskola tanulója. Gratulál a Bicskei Szó a sportolónak, Agyagási Ákos testnevelő tanár, úszásedzőnek valamint a Heitler családnak. 

4. Heitler, Csaba 2001 HUN Csokonai Vitéz Mihály Általános Isko 01:31,21 +12.64 264 RT +0,89, 50m: 00:42,35, 100m: 01:31,21 (00:48,86)

A bicskei Őri Eszter  élete első országos versenyén mellúszásban (50 m) 00:51,46-os eredménnyel 20. lett az I. (2006) korcsoportban. Mivel az országos versenyeken együtt indítják az amatőrt az igazolt versenyzőkkel, így ez az eredmény igazán elismerésre méltó.

- Edzőjeként nagyon büszke vagyok rá, már a mai nappal tovább folytatódnak az edzések, hiszen Eszter javítani szeretne saját eredményén - mondta Barbura István, a Bicskei Tanuszoda munkatársa. 

Eszter a Szent Margit Általános Iskola Szent László Tagiskola 3. osztályos tanulója.  
Az ünnepélyesen megnyitón Eszter vitte a Fejér megyei táblát.  Gratulálunk Eszternek, az Őri családnak és az edzőnek! 
orieszter.jpg

 

 

gyormelegites.jpg

Csaba edzője Agyagási Ákos testnevelés tanár, úszásedző, aki maga is sportolt úszóversenyzőként 10 évig.  
A tavaly decemberben átadott, újonnan épült győri Aqua Sportközpont lelátójáról szemléltük az ötven méter hosszú úszómedencében rendezett döntőt, amiben 10 (!) legalább két méter széles hossz található. 
Különös hatást keltett, amikor hosszonként legalább majdnem  tíz versenyző melegített (felső kép), így az egész  medencében közel százan csapatták a medence feszített víztükrét - mintha tenger morajlott volna a nyüzsgő és színes komplexumban, ahonnan Magyarország minden tájáról megérkeztek a legjobbak, köztük Heitler Csaba - tőlünk, Bicskéről.
akoscsba.jpg
Heitler Csaba számát három futamban rendezték meg, ő a másodikban indult. Első futamba a leggyengébb idővel jutottak be, a második futamban a középmezőny volt , a harmadik futamban pedig a legjobb időeredményű gyerekek. Csaba a középmezőnyben úszott. 
 Egyedül az számít, hogy szabályos körülmények között a 100 métert ki ússza le a legrövidebb idő alatt. Vagyis a gyengék közül  is a legjobbak közé lehet lehet kerülni és fordítva, tehát elvileg a leggyengébb mezőnyből is lehet bajnok bárki.  
Szeibert Erik (Bicske) is döntős úszó diákolimpikon, edzője Vakán Gyula, de Erik torokgyulladása következtében sajnos nem versenyezhetett.   
Agyagási Ákos úszásedző, aki maga is versenyszerűen úszott 10 évig, így értékelte Csabát: sportolót:

- Az volt a célunk, hogy az Országos Döntőbe kerüljünk. Ezt el is értük azzal, hogy Székesfehérváron a Megyei Döntőt megnyerte Csabi. Így ez a mai úszás már jutalom volt! De ennek ellenére komolyan vettük a felkészülést és a versenyt is.
Heitler Csaba háromszor edz egy héten. Minden edzésen 4-5 kilométert úszik, aminek a 80 százaléka mell, mert az a versenyszáma. 50 métert képes egy levegővel végigúszni.  
Csaba nővére, az 1996-os Réka is jó úszó. Csaba pedig már kiskorában mindenképpen utol akarta érni, ahogyan a győzni akarás és versenyzés szelleme is kezdetektől benne van - mondták el szülei, akik az edzővel és feleségével együtt érkeztek Győrbe. Bicskéről érkeztek szurkolók, Vakán Gyula úszásoktatót is láthattuk a startkövek mögötti lelátón Csaba startjánál. 
Mi nagy szerencsénkre a sportoló édesapjával a hosszanti lelátón ültünk, szinte egy vonalban a start-célvonallal vagyis a versenybíró és a startgép mögött. Amikor Heitler Csaba startol, arról készítettem egy jó fotót, holnap látható lesz az is. Akkor Csaba teste még a levegőben, itt ezen az édesapja által készített fényképen pedig kifejezetten jó startját láthatjuk az egyes pályán, hozzánk legközelebb, éppen víz alatt. A startkő alatt azok a versenyzők várnak, akik most értek vissza kétszer 50 méteres futamukról. Azonban Győrben pörgették az eseményeket, nem volt szünet, míg kiszállnak, a következők startja után indultak a lépcsőhöz kilépni a medencéből. Az egész sportrendezvény több napig tartott, a díjátadáson részt vett Jakabos Zsuzsanna.  
aagyoristarttotal.jpg
aaaagyorisatrtnagyitas.jpg
 
gyorcsobbanas.jpg       
A felső (kiváló) képet 2007-ben vett Nokiámmal készítettem, Csaba a hozzánk legközelebb eső 1-es startpontról indul, a versenybíró éppen rajtoltatta az olimpikonokat. A középső kép egy rossz minőségű nagyításom, ezer bocs. Alul a már víz alá kerültekről, ezt Heitler Csaba készítette mellőlem. Fotóztunk ám Győrben, mint a japán turisták.
A Diákolimpia bajnoka 100 méteres mellúszásban Gubucz Gábor (2000).      
       
A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel együttműködve hirdette meg. A verseny célja az úszás megszerettetése az iskoláskorú tanulók körében. A sportág utánpótlás nevelésének-oktatásának minél szélesebb körben való kialakítása, megvalósítása. Versenyzési lehetőség biztosítása az úszó sportággal megismerkedő fiatalok részére. Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése. A sportági képzés során az együttműködés, a fair play szellemiségének kialakítása. A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen. 
Az országos döntő rendezője a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából Győr Megyei Jogú város volt.
Izing Antal 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása