Holnap reggel a Vál-völgyében megemelnek egy villanyoszlopon elhelyezkedő speciális gólyafészekrakó helyet, vele együtt a már készen lévő és lakóit heteken belül fogadó gólyafészket a madarak védelme érdekében - értesült a Bicskei Szó.  

golyagolya2014salazsu.jpg

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága évente egyeztet az EON-nal, a veszélyeztetett gólyafészkekről, a lakossági bejelentések, áramütések alapján, aminek megelőzését az EON saját ütemezésben és saját költségén elvégzi. Ez legtöbbször fészektartó kihelyezés, fészekmegemelés, vagy áthelyezés. Ők segítenek a fiókák gyűrűzésében, vagy szükség esetén a mentésében. A mostani váli megemelésre, szigetelésre a tavalyi fiókák áramütés okozta pusztulása miatt van szükség.

Az igen tisztelt bicskei képviselők szíves figyelmébe ajánljuk a holnapi példát: Magyarország miniszterelnökének szűkebb hazájának számító Vál-völgyében is így megy ez...

Bátran tessék tehát a követendő példa alapján olyan fészekrakóhelyet biztosítani a bicskei  Kistószegen is, amit egyrészt kedves hosszúcsőrű, hosszú lábú madaraink magunk választottak tanyául - tehát nem az ember -, de a fészek vagy fészekrakóhely megemelése jelentősen csökkentené az áramütés okozta pusztulás esélyét.

 Másrészt ha már emelés mellett döntenek a meghatározó Bicske-Alcsútdoboz-Vál tengely példája okán, talán szíveskedjenek a lapunkban már vázolt osztrák példa bevonásával a fészeknél szélesebb tányérszerű tálca aláépítését is hozzátervezni, amivel a közvetlen környezet tisztán tartása is egy csapásra megoldódik.

 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

és hát ne felejtsük el hogy a képviselő-testület és az önkormányzathoz tartozó intézmények is hihetetlen módon rendkivül profi módon végzi az ehhez hasonló természet és állatvédelmi ügyeket precizen,pontosan,szakmailag kifogástalan módon európai szintű magas kvalitású szakemberekkel.......hehehehe
süti beállítások módosítása