Nem szeretnél megjelentetni egy cikket a blogon az újonnan divatos EL-GO-k közlekedési szabályairól? Meg lehetne kérdezni a többi olvasót és közlekedőt minderről? Nagyon kíváncsi vagyok mások véleményére is.  

Ma a Spar mellett mentem kocsival, majd az úton haladva, de a gyalogátkelőhelynél egy ilyen EL-GO -s kitette a bal kezét...

Hát csak vakartam a fejem, hogy most mi van?

Szabálytalan e, vagy sem, meg kell állnom?

Minek minősül?

- Ha úton halad, akkor nem gyalogos és a zebráknál szokásos záróvonalat (zebra előtt/után 5 méterre nem váltunk sávot) sem lépheti át...

- Ha gyalogosnak minősül? Akkor miért az úton halad?

- Ha olyan mint egy biciklis... a biciklis ugye csak úgy mehet át a zebrán, ha tolja... Nos, az EL-Go-sok ezt nyilván nem tehetik meg.... 
Szóval minek minősül egy EL-GO-s?
Szállíthat e unokát ölben?
Hol kell/lehet haladniuk? Úton, útfélen? Joga van e úton és járdán is? De ha igen, akkor kettős szabály vonatkozik rájuk, s az útról kanyarodhat a zebrára ezzel egyszer s mind a közúti forgalomból gyalogos közlekedésre váltva?

És különben is, kérdem mindannyiunk érdekében,  mikor lesz már benne a KRESZ az alaptantervben? 

Végre tanítsák már szervezetten a gyerekeknek, tartom annyira fontosnak, mint elsőben az angolt (opció nélkül) tanulni... KRESZ és EÜ. vizsgát mindenkinek! Oszt jónapot! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdemes elolvasni a használati útmutatóját:
1. "Az 1/1995. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet [közúti közlekedés szabályai (KRESZ)] 1. számú függelék II. a) pontja értelmében az EL-GO moped mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló, önerejéből 10 km/óra sebességgel gyorsabban haladni nem képes, gépi meghajtású kerekesszéknek minősül. Az ilyen eszközzel közlekedő személy gyalogosnak minősül, rá a KRESZ gyalogosra vonatkozó szabályai vonatkoznak!"
2. "Az EL-GO mopeden egyszerre csak egy személy utazhat!"
www.rehabzrt.hu/media/repository/REHAB-HUN/UserMans/ELGO_Hu.pdf
süti beállítások módosítása