Mostanában rendszeresen beszélgetünk kedves tanárunkkal, Krajczár Gyuszi bácsival - aki minket ugyan nem tanított, de túráztunk vele Vértesben, Gerecsében, Pilisben, Budai-hegységben ősszel, télen tavasszal és persze a Balaton-felvidéken zánkai nyarakon.      

Ismerem Ervint, tudom, hogy azt mondta 1995-ben is, hogy részéről egyáltalán nem szükséges ez a levél. Körülbelül úgy érvelt volna, hogy nem volt nagy dolog, mindenki, aki ezt látja és tud úszni, ugrik és segít. Ennyi.  

Gyuszi bácsi  azonban ragaszkodott ehhez a lépéshez a történtek értékelése, a tábor és a település jó kapcsolata érdekében is.

Bevallom, Ervint most csak azért nem kérdeztem meg - vagy egy éve láttam legutóbb -, hogy ellenére van-e ez a közlés, azért teszem meg előzetes tudta nélkül, mert ez nekem olyannyira tetszik, hogy még neki, az érintettnek sem akartam esélyt adni arra, hogy megakadályozza a közlést. Köszönöm a szíves megértést! Különben sem hiszem, hogy húsz év után az életmentő cselekedet dokumentációjával olyan bűn rossz érzés lenne egy helyi erők által rendszeresen olvasgatott fórumon találkoznia. 

Az akkori zánkai lap őszi számában megjelent egy bekezdés életmentéséről. Ez  szintén megtalálható Gyuszi bácsi zánkai mappáinak valamelyikében, közvetlenül emellett egy pillantással.     

Ma többek között ezt az éppen 20 éves zánkai - felemelő tartalmú - dokumentumot mutatta meg nekem Gyuszi bácsi. Lehet, hogy kissé nehéz olvasni, esetleg nagyítsa mindenki, megéri.

S ha már a vízi mentésnél tartunk, el kell mondani  - hálaadással -, hogy a zánkai bicskei tábor közel félévszázada bicskeiek használatában és birtokában lévő területéről minden gyerek hazaért.

A mi osztályunkból, évfolyamunkból is mindig mindenki. Maradjon mindig így.

Címek, nevek többsége a személyi adatok védelme céljából kikockázva. 

 

Izing   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása