Fotó: Czirkelbachné Csoma Andrea 

Ma délután 4 után értesítettek az ott élők telefonon, hogy a család fiatal, itt született példánya visszatért - kereste lebontott, áthelyezett  fészküket azon a helyen, ahová ő született, körülnézett a Szent László utcában és elment.  

Szeretnénk hírünkben hangsúlyozni, hogy már nem lakossági kéréséről volt szó a fészek bontásakor és azt is kiemeljük, hogy éppen bicskeiek építettek kertjükben fészekrakóhelyet, amit a gólyaszülők csak akkor használtak, amikor már úgy megnőttek a fiókák, hogy nem fértek el a képen látható oszlopon rakott fészekben.  Tehát jó lenne, ha követve az itt élőket - hivatalosan környezetvédőnek és állatvédőnek mondott  városunk is csipkedné magát ezen a téren.     

Ma este 19 óra 30 tájban hívott egy kiváló lokálpatrióta presbiter, hogy látta a madarat. 

Ott állt szegény pára a nagy szélben fönn a fészek helyén elcsigázva.

 Mögötte úgy 3000 km.

GPS, költségtérítés, milliós havi gempa, kabinettitkár, sógor-koma, rokonok, hatalmas anyós-após  valamint klientúra  nélkül is hazaért Bicskére.... 

Ahol aztán szégyen és gyalázat, de ez fogadja..... A kilakoltatás. 

0 Ft + Áfa/hó szaktanácsa szerint utazzon saját költségén polgármester, alpolgármester minden képviselő Ruszt településre tanulmányi kirándulásra, a  gólyák fővárosába apró trükkökért, hogy Bicske is meg tudja tartani madarát.  

Madarunk még piheg. Nagy a szél fészekrakáshoz.

Nagyon szeretnénk, ha maradna. Csak azért is. Dafke.

Akár azon a Szalonczai Kati néni költségére emeltetett oszlopon, ahová pár hete a fészekmaradvány gallyai át lettek hordva. Akárhol itt Bicskén újra rakott fészkében. Vagy legjobb lenne itt. 

De mindenképpen Bicskén.      

 A Vál-völgye falvaiban már modern, szigetelt, megemelt fészekrakóhelyek várják a gólyákat. Tudjuk, hogy Bicske vezetésében (bár minden rezdülésre figyelnek),  kissé hosszabb reakcióidő kell ezen szükségesség fölismeréséhez, de segítünk benne, mert  ennek nagyon itt van az ideje.

Szigetelés, magasítás, alátányérozás. Idén, amikor elmennek, el lehet kezdeni.       

( Át lehetne adni például szalag átvágással, mint a buszöblöt, ha így vonzóbb lehetőség  - A szerk.)  

izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"bicske állat és környezetvédő"......oh uramatyám nem tudni sirjunk vagy nevessünk eme gyermeki naivitáson már elnézést...hát ezen a végletekig halott betonfalakon és idegpályákon kár keresni a fenti szavak jelentését.....szegény gólya inkább repülj tovább mert itt a narancsvidéken csak csalódni fogsz...
@rókafarka: idézet egészében: "Tehát jó lenne, ha követve az itt élőket - hivatalosan környezetvédőnek és állatvédőnek mondott városunk is csipkedné magát ezen a téren."
Hátha így könnyebben megleled e szavak valódi jelentését :)
csűrés..csavarás......és ettől még se hivatalos se másféle fajta nincsen.....csak ábrándok meg egyebek...romantikus lányregények..nagyjából ennyi...de épp ezért nincs is különösebb elvárás...
@rókafarka: nem baj, ha nem mindent sikerül megérteni... :) senki sem tökéletes
@Bicskei-Szó: értettem én hogy van a város meg a lakosok de ahogy én látom és ismerem itt senki sem tesz ezért vagy nagyon keveset..miközben legendák keringenek bizonyos fantasztikus állatvédőkről...ha van akkor tök jó ..a hivatalos része sem ugy igaz ahogy te irod...de teljesen mindegy..
süti beállítások módosítása