A március elején - a hangsúlyozottan nem lakossági kérésre lebontott és áthelyezett fészek helyén megkezdte az otthonépítést a tegnap Bicskére visszaérkezett világutazó.

fotokisadam.jpg

Kis Ádám felvétele Erről lapunk a ma  8 óra 14 perckor Kistószegről, a fészekrakóhely közelében élőktől érkezett kedves telefonhívásból értesült. Pár gallyat már hozott a csőrében a tegnap Bicskén landoló....   

Mint arra az utóbbi években többször és többféleképpen felhívtuk a polgármester, alpolgármester és minden képviselő figyelmét, a védett állat által kiválasztott fészekrakóhely biztonságosabbá tétele érdekében őszi elköltözése után szigetelni, magasítani és alátételezni kell azt szakemberek bevonásával.

Ezt Alcsútdoboz és Vál községekben már megtették. 

Mert egy gólyacsalád megrakott fészke két egymást követő évben is "repült" Bicskén az általuk kiválasztott helyről és mégis ott rakják meg tavasszal - akkor nincs kérdés - , ez aztán bőven elég indok arra, hogy a fészekrakóhelyet még inkább alkalmassá tegyük a madaraink életére.  

 

 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása