Két lépésre a főutcától

Címkék: vélemény

2015.04.14. 12:52

Bicskén a piactér Műszaki Áruház kis köze mentén fekvő nyilvános vécét rendszeresen rombolják és fosztogatják. Ezt többen is jelezték és először nem ma. Visznek belőle mindent ami eladható, a legutóbbi rongálás és lopás elkövetőjének személyéről is tudnak, de még zajlik a nyomozás, ezért a biztosító az akta lezárásáig nem is fizet semmit a vécé fenntartójának.  

fenykep0560.jpg


 
Csöveket, csapokat és minden mozdíthatót kirángatnak a Bicske városa által térfigyelővel egyáltalán nem őrzött területen, bár az sem biztos, hogy a biztonsági kamera kellőképpen hátráltatná azt a randalírozást, ami azon a placcon rendszeres. Az áruháznak természetesen van kamerája és riasztórendszere. 

fenykep0559.jpg

Tudok olyan felújított házról a központi téren - meg is írtam annak idején szomorú hírét - , ahová betörtek és a falakból szaggatták ki a fűtéscsöveket és testeket a fémszerzés érdekében.  

A rendőrjárőrök rendszeres fordulnak arra, de a nagy illetékességi terület miatt nem lehetnek mindig ott. Az áruház dolgozói reggelente vödörszámra söpörnek üvegcserepeket, reggelre felborogatva találják az üvegpalackos szeméttárolót, ahol időnként úgy néz ki a terület, mintha célba dobálás folyt volna.     

fenykep0561.jpg

A városnak  0 Ft + ÁFA/hó szaktanácsunk szerint a városnak adót fizető és munkahelyet biztosító áruház munkáját segítve, azzal együttműködve biztonságilag erősíteni kell a főutca, iskola közeli öreg teret a városközpontban. Pálffy Károlynak ajánlott feladat, hogy a kis közt tessék szíves tisztességes járdával, tisztességes közvilágítással ellátni. Ennek a kis köznek és kis zugnak a tisztességes ellátása  Bicske városának nem lehet probléma, hiszen nemrégiben nagyívűen eltörölte 30 hektár belterületi céges telekadó bevételi lehetőségét.... Ha ennyire szeretjük a jótékony gesztusokat, akkor talán legyenek nagylelkűek a városlakókkal szemben is.

fenykep0563.jpg  

 

Szeretném rögzíteni, hogy nem a rendszeresen rongált nyilvános vécé fenntartóját kívánom ezzel a közléssel rossz fényben feltüntetni. Ők azok, akik a szétvert kofaasztalokat is helyreállították és lecsavarozták.  Akik naponta takarítják a teret. Kooperálni kellene velük, hogy ennek a főutcától, iskolától, piactértől, városközponttól két lépésre fekvő gyalázatnak egyszer s mindenkorra véget vessünk.

Nem mutogatni kell egymásra mint az ún. politikusok, nem felelősre kíváncsi a város, nem a hibáztatásra, hanem a megnyugtató megoldásra. 

Mert ha véletlenül a piactéri kisköz és régen nyilvános illemhelyként üzemelő szétlopott szétrombolt bodega felé járnának városunk képviselői, körötte - benne sok szemét , ne higgyék ám, hogy valahol egy faluszéli amerre a madár se jár helyen sétálnak elöljáróink, ez a városunk közepe - járókelők, iskolások, akiknek ugyebár a példa... E fotókat azért készítettem, mert talán így azok is észreveszik, akik tán eddig csak madártávlatból szemlélték e világot. 

 

Ő magyarnak születék,
S hazájában ősi jelszó:
„Ej, ráérünk arra még!”

 

Így végződik Petőfi Sándor - Pesten 1847-ben írott költeménye.   

 

 

 

 

ia 

 

       

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása