Karcsi, tényleg kéne valami értelmeset és bátrat tenned mint polgármester hiszen ott a szerelvényen túli az utcában emberek élnek. A területen porolnak, mikor meghozzák és ledöntik, porolnak amikor vagonírozzák. Zajról nem is beszélve. Nem igaz, hogy mindezt nem látod be. Jön a jó idő, saját udvarukra ki sem mehetnek. Ablakot kis sem nyithatják. Mentálisan nagy teher ez ebben a világban olyan családoknak, akik a talpon maradásért becsülettel küzdenek. Innen bicskei tömegek járnak dolgozni, mindenki tudja, hogy ez így nem való ide. Ebben az utcában senkit nem érdekel, hogy kinek a bányája. Nem fontos kinek a pora, ki-kinek a csókosa. Ez nem politika, nem ideológia, nem népi-urbánus vita, hanem józan paraszti ész.

Az élni és élni hagyni alapelvére kellene figyelmeztetni őket a bicskei családok életkörülményein rontókat.  Van kijjebb is, lakott területen kívül is rakodóterület, azt nem lehet bővíteni?   E fotókat úgy találtam. Abszolút beszédtéma a városban, és tisztességtelen, hogy ezt csöndben engeded. Az egész országban ismert a téma, közben te pedig a város lapjában természetről, új életről, környezetünk szépségéről elmélkedsz....

Emberek élnek abban az utcában is... Lépj az érdekükben... Bátor férfiként.  Értékelni fogják. És ne várj éveket. Szívták azt a  k murvaport így is eleget. Légy valódi képviselő.

Tudod Karcsi, én azt látom az ablakomból, hogy cseresznyevirágot hord messzire a szél. Eszembe jutottak, ott vajon mi lehet.... Aztán meg is érkezett írásunkhoz egy kommentár:

"Most arra jöttem. Annak a mennyiségnek a töredékéből sok homokozót lehetne csinàlni a kicsiknek, amit ma elvisz a szél. ( ha homokról lenne szó)".  

 

 

ia

kavicspor.jpg

 

 

 

kavicspo2.jpg

 

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a csodálatosan érzékeny mszp-mdf-együtt-jobbik és még sok egyéb kutyulék pártocska hires bicskei emberei ilyenkor hol vannak???vagy mindenki imádva csodálja ezt csak mert felcsúti a por.....kedves fideszesek néha szippantsatok ott jó mélyet.....ti ebben ugyis profik vagytok...a képviselőik meg ne ájtatos imák és erdélyi népdalok mellett játsszák az agyukat...
@rókafarka: ettől a dühöngéstől és pártlistától kinek és miért lesz jobb a porba burkolt bicskei Móricz Zsigmond utcában? abban igazad van, hogy akit ma Bicskén képviselőnek neveznek (vagy nevezi önmagát), annak ezt szó és fellépés nélkül nem szabadna hagynia. az imák és folklór pedig ne veszítsen értékéből csak azért, mert vannak körök, akiknél most ez csak kellék. ettől még értékes dolgok voltak mindig és azok is maradnak.
ettől apám senkinek sem csak a szemfényvesztés mindegyikben ott van ti meg a többi városlako beveszitek és benyelitek..burkol kissé cizellált formában panaszkodtok állandoan azokra akiket olyan nagy lelkesedéssel megválasztott a csodafalu bicske..minek ugyanazt a teszetosza önkormányzatot választani ugyanazokkal a teszetoszákkal??ja mert csak x ért ezekhez a dolgokhoz ..igen értékes az ima meg a folklor csak ezen dolgokon és rájuk hivatkozva tenni a szépet elég unalmas és hazug dolog...de ahogy tetszik viszont a látható eredményeken ne tessék akkor csodálkozni hogy milyen a zoli karcsi meg a többi csodás név ott a nagy házban........majd ha ők közmunkáznak büntiből akkor lesz itt változás addig röhögnek a markukba...
Épülget azért város. Nézz tán körül. Feladat bőven van, de ahogy egy japán mondás fogalmaz: egy ház akkor készül el, ha meghal a gazdája. Valahogy mindig is épülgetett Bicske, most csurrant-cseppent az EU-s hátterű pályázatokból. ha pedig nem tetszik ez az oldal, tán indíts egyet www.roka.farka.blog.hu címmel, ahol tengerbátorsággal továbbra is álnév mögül mondod meg az igazat. és ott azt veszel be, azt nyelsz be amit akarsz. sőt. még az ima és a néphagyomány szavakat is kitilthatod onnan :)
minek inditsak..én nem érzek rá késztetést....mint ahogy sem ide sem oda nem szeretek beállni a sorba...akkor a csuda eu-s pályázatok remek dolgok nem biztos hogy ellen kéne lázitani..mert a fityesz és a rosszabbik ezt teszi..ha a nevemet kiadom a városnak és neked barátom az mit változtat majd?ne az legyen a fontos kit hogy hivnak hanem hogy akik döntenek miről és hogyan döntenek...és mert itt többnyire rosszul talán őket kéne NÉVVEL!!kritizálni nem ugy hogy képviselőtestület...hanem hogy x vagy y...ugye?
@rókafarka: - először is így névtelenül sehová nem kellene állnod, hiszen bárhová állnál mindegy, hiszen itt nincs neved, s mert jótékony számodra e névtelenség. a nevedet nem kellene kiadnod se nekem, se másnak ehhez. ha ügyetlen vagy, kiderülhet. sőt. akár ügyes is lehetsz, ekkora városban mindenképpen kiderül. a blogok kezdetben alapvetően névtelen üzemmódban működtek. aztán egyre többen fedezték fel olcsóbban üzemeltethető megoldásként saját olvasóikkal való nyílt kapcsolatra.

- A Fidesz szerencsére jelentősen visszavett az arcából az EU ellenes "szabadságharcos" megnyilvánulásuk területén, mert lejárt ez a lemez, mert tudják és látják, hogy köztudott: enélkül sehol nem tartanánk. Az EU nevét arra használták, hogy minden saját vagy MSZP-től rájuk hagyott megoldatlan probléma felelősségét áthárítsák. A Kádár-korszakban akár suttogva, de Moszkvára mutogatva hárítottak minden felelősséget a szembetűnő gondokért, hogy nyugtassák a népet. E mai Kádár nélküli kádárizmusban pedig Brüsszelt találták meg hibásnak, most oda mutogatnak. Az EU-t. Európaiságunkat. Amit magyar emberként a nemzet egyik legnagyobb szerencséjének vélek. A többi téma, kis beszélgetés a halálbüntetésről és környéke - csupán olcsó elterelő hadművelet volt - pár napja például (talán a Habony Művek tanácsára) gyors reagálású hadtestként nyomatták a szónoki állványról és stúdiókból, hogy a csúfondárosan elbaltázott buta kirakat fóliázásuk kapcsán ne a fólia és a vicces nevű Nemzeti Dohánybolt (patriótaként kérem ki magamnak, hogy egy trafikot nemzetinek nevezzenek, mert akkor a Nemzeti Múzeum említésekor kétszer kell kimondani, hogy Nemzeti Nemzeti Múzeum (EP után szabadon). Szóval azért csinálták, hogy ne a fólia legyen a téma itt, nehogy a fólia, hanem inkább a hóhér. Megoldották. Valaki azt írta - kicsit meredek -, hogyha lenne halálbüntetés, akkor ez esetben a fóliájuk miatt két halott lenne, de ha nem lett volna fólia, akkor egy sem. Ez a hóhér-napirend konkrét kihasználása, hogy egy-egy ilyen aljas gyilkosság után természetesen halált követelő érzelmek kavarognak néha még bennem is. És erre reagált az EU - vagyis kicsit visszacsatoltak "szabadságharcukhoz" - teljes siker, kár hogy hatalmas mellébeszélés az egész, mert nem ez a valódi probléma.

- A néven nevezést hiányolod munkámból? Barátom, Te akkor másik meccset nézel :) Azt gondolom, ha valakinek minden hibájával együtt nem kell azért lelkifurdalást éreznie, hogy fölvállaltan saját nevével, saját erejéből és saját idejében nyíltan névvel, helyszínnel, tárggyal kimond itt dolgokat pro domo, az történetesen szerény személyem :) Örültem a szercsének, ia (Innentől ide légyszíves csak a poszthoz szervesen kötődő megoldási javaslatokat, kommentárokat.)
süti beállítások módosítása