Ez már a másik oldal

Címkék: vasút

2015.04.22. 21:10

Természetesen egy hídépítmény akkor is közveszélyes, ha csak az egyik fele igényel alátámasztást. De ha mindkét felén meg kell ezt tenni - lehet persze azt mondani, hogy "Mi, Tisztelt Bíróság, szakemberek bevonásával mindent megtettünk a biztonság érdekében. Aládúcoltuk kiszolgált, olajban pácolt jó öreg vasúti talpfákkal, tekertünk rá figyelmeztető szalagot " -, akkor mérget vehetünk veszélyes voltára. Nagyon profi munka ez a talpfadúcrakás. 

A felüljárónak mind a főutcai hídfő, mind a Kinizsi-Csákvári utcák sarkánál álló oldalán 3-3 db eredeti betonpillére van. Statikusok-mérnökök a biztonság érdekében emeltettek egy-egy új pillért. Gondolták, rajtuk ne múljon semmi. Ezek a talpfadúcok mindkét oldalon a felfelé tartó, igen hosszan pillér nélkül álló lépcsőzet alá kerültek.    

A helyzet ijesztő voltát, ijesztő hatását jól illusztrálja, hogy e képet "Ez is meg érne pár szót" című gondolatok kíséretében kaptuk meg.   

Ez egy olyan felüljáró, aminek főutcai hídfője is van.  Járnak itt iskolások, óvodások, munkába menők vagy onnan jövők. Ezt komolyan gondolja a nagy személyforgalmú  vasútállomáson családi házak torkában bányadepót működtetését nagylelkűen elnézegető önkormányzat, hogy ugyanezen az állomáson aládúcolás állapotáig jusson el Bicskén a vasbeton, sínek feletti felüljáró?!    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása