Új híd épült a Bicske Szíve Parkban. Mivel a 34. Bicskei Napok hét nyelven beszélő Budapest Bár koncertje előtt a város a piactéren alakított ki parkolót, meg kellett oldani az átkelést a Jakab-forrás táplálta Sárközi-árok medre fölött. Jót és jó helyre épített a GESZ, hiszen a következőkben a park, a játszótér és az uszoda is könnyebben megközelíthető lesz. Akik az új híd helyén a mederbe ereszkedve, a vízfolyást átlépve, majd partoldalnak felkapaszkodva sétáltak otthonuk felé az uszodából a mai híd helyén, hogy rövidítsenek, tudják miről van szó. A képen egyébként látható ez a különösen elfeküdt törzsű fűz, ami nemzedékek óta gyerektársaságok tanácskozóhelye.  

Ez a híd ideiglenes volt, már nincs meg. Reméljük, szilárdabb épül. 

bicskesiveshid.jpg

 

Gitárduó. Goldsmann Balázs és Gerdenics Bence gitáros tehetségek Kővári Attila festőművész kiállításának megnyitóján játszottak a művészetkedvelő bicskei közönségnek. Amikor ezt a szalagot megláttam a Budapest Bár koncertre tartva a híd közelében, éppen Bencével futottam össze. Megkértem, hogy készítsünk egy képet róla itt. Mire ő türelmet kért és Balázs zenésztársát kezdte keresni, mert ő inkább a közös felvételt szorgalmazta. Teljesen igaza volt. Különben is többes szám.  Művészek nagy munkában.      

balazs_bence.jpg

Kővári Attila: Emlékmű - A 24 festményt bemutató tárlat a Batthyány-kastély díszterem melletti helyiségében, az egykori grófi díszebédlőben látható. A festőművész régi barát egy párás reggel atmoszféráját hozza elénk remekművén, háttérben a hajdani zeneiskolával, a jellegzetes bicskei épülettel. Míg műtermében dolgozott ezen a festményen, Wagner műveit hallgatta, hogy a témához szükséges kellő emelkedettség teljes legyen.     

hosokter.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása