A napokban beszéltünk a Csákvári úti  laktanya területén történő rendrakás káros mellékhatásairól.
Azóta semmi sem változott, ugyanúgy dögletes bűz van a környéken a műanyag hulladékok, festékes dobozok elégetésétől - írja olvasónk. 

Mielőtt folytatná mondandóját a terület közelben élő földink, itt jelöljük, mit láttunk és miről beszélgettünk, miről írtunk, amikor legutóbb ott jártunk.   

- Szóval látszik, hogy kihordják a szemetet az épületekből, és elégetik, ahelyett, hogy elszállítanák - folytatja az olvasó, aki képeket is küldött. "Helyszínelt" a mai Bicskén. 

a_matrac.jpg

Fizetek építményadót, tisztelem a törvényeket, itt pedig képesek akár gumikereket is elégetni, mert aki nem tudná, ide, az egykori laktanya tömbjeibe sokan sokféle koszt és szemetet hordtak be, például autógumikat.

a_szemetttt.jpg

 

a_tuzhely.jpg

 

  Mint a képeken látszik kipakolják a szemetet az épületekből, és elégetik.
Pedig az autógumi ráadásul veszélyes hulladéknak számít, és a pvc cső is fekete füsttel ég el.
Lefotóztam a hamut is, amiben jól látszik, hogy már jó néhány autógumi is a lángok martalékává lett ott az elmúlt napokban, hiszen a bennük lévő fém ott maradt.  

aa_gumi.jpg

 


Kéne találni valakit, aki illetékes ez ügyben. Próbáltam. Hívtam a polgármestert, nem volt kapcsolható. A helyettesét. Őt sem tudták adni. Semmit nem tudtak nekem mondani a közszolgák, nekem, aki becsülettel dolgozik és ha hazaér, akkor joga lenne örülni a májusnak, hogy kinyithassa ablakait. Ami ki volt zárva az elmúlt napokban.

 aaaa_tuz.jpg

Nem értem, miért nem lehet összegyűjteni mindent a veszélyes hulladékkal együtt és a megfelelő helyre szállítani. Én a polgármestert, nem is egy van, hanem kettő, olyannak gondolom, aki minden napját azzal kezdi, hogy bejárja a várost. Aki mindent tudni akar, hogyan mennek a dolgok. Ilyen munkát hogyan lehet megengedni?  

a_favagas.jpg

 

 

 

a_favag2.jpg

 

Volna itt még pár kép a szakszerűtlen favágásról (egészséges fákat is kivágtak) aztán az ott hagyott faágakról, stb. Amik persze nem a beígért darással lesznek "újrahasznosítva, visszadorgatva" hanem azok is simán el lesznek égetve:(
Tovább rontva levegőt.:(

a_tuzelesrevardarahelyett.jpg

 


Üdv.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása