A Nagy Károly Városi Könyvtárban nagy érdeklődés mellett megtartott író-olvasó találkozó volt a tegnapi a Magvető Kiadó igazgatójával, Nyáry Krisztiánnal.  

Az Így szerettek ők és az Így szerettek ők 2. című két nagy sikerű mű  az írók és költők szerelmi kapcsolatairól fennmaradtak foglalta össze, míg az Igazi hősök olyan kevesek által ismert 33 sorsot mutatott be, akik mindannyian értéket adtak Magyarországhoz.

A beszélgetés legfontosabb bejelentése az volt a szerző részéről, hogy az Igazi hősök folytatódik más címmel, de szintén 33 magyar ember életét mutatja be. Az Igazi hősökről írott recenziót itt olvashatják. 

A Bicskei Napok 2015 utolsó programjában a Magvető vezetőjével Márkó Szidónia beszélgetett, aki 2002-2014 között a Vajda János Gimnázium magyar-angol szakos tanára volt. Sikeres pályázatírásban is segítette a bicskei középiskolát, de már Tatbányán, egy általános iskolában dolgozik a családjával Bicskén élő pedagógus. 

Most a Tempus Közalapítvány Erasmus+ programjában írt mobilitási pályázatot, intézményét, a tatabányai Kertvárosi Általános Iskolát képviselve. A sikernek köszönhetően hárman fognak Canterburybe utazni július hó folyamán, két hetes angol nyelvű továbbképzésre, drámapedagógia, motiváció és problémakezelés a nyelvtanulásban témakörökben.

A három pedagógus ösztöndíja 9351 euró - tudta meg a Bicskei Szó.   

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása