A Csákvári úti laktanya területének alaptörténete: kb. 20 éve egy látványos 6 épület felújításából gyönyörű látványtervből állt. Saját zárt telek, játszótér, telken belül kisbolt, virágokkal beültetett zöldterület, zárt kapu, parkolók.
Aztán: Az első ház felújítása után  az egy épület összes lakását értékesítették. Majd az építtető "csődbe ment". A többi lerobbant épület felújítása és az egész lakópark projekt füstbe ment. A felújított ház lakói tehetetlenül álltak ill. állnak az előtt a jelenség előtt, hogy egy kudarcba fulladt projekt miatt  lerobban épületek között egy "dzsumbuj" szerű telken kell élniük. Később kiderült, hogy a csődbe ment vállalkozó hitele miatt a hitelt nyújtó banké lett maga a telek a felújítandó épületekkel együtt. Természetesen a felújított társasház a lakók egyéni tulajdonába van. +a telken (akkor még)  A Fejér megyei levéltár tulajdonában is van egy földszintes épület,+ egy vállalkozó tulajdonában is van egy földszintes épületrész. Ezek a külső tulajdonosok és az ott lakók különböző szokásaik miatt nem volt kivitelezhető a külső nagy és nehéz vaskapu napi szintű zárva tartása. A környéken lakók is megszokták hogy a legrövidebb út a vasútállomásról "hazáig" a telken keresztül vezet, ami nem csak szabálytalan, de balesetveszélyes is. Mert nem csak gyalog, hanem gépkocsival is a vonathoz a késve gépkocsival érkezők nagy sebességgel végigszáguldanak a telken, amiben van egy kanyar, és a ház lakóinak a gyermekeik játszanak, 3 kerekűvel bicikliznek a telken. Az elhagyott épületeket annak idején hamar felfedezték a helyi színesfém gyűjtő és hasznos-anyag gyűjtő személyek.
Évekig kopácsolások zaja zavart mindenkit, nemcsak a fémet vitték el, hanem a felújításra szoruló épületekből az összes nyílászárót, csöveket, mozdítható dolgot kiszerelték. A hatóságok sokszor kijöttek, számon kérik a gyűjtögetőket, mostanában is napi szinten járőröznek a rendőrök de hathatós megoldás nincs. A gondok pedig mostanában felerősödtek: 2 hete az eredeti telektulajdonos bank megbízásából füvet nyírnak terepet rendeznek, bozótot vágnak a telken. Csakhogy a tulajdonos az önkormányzattal kötött szerződést, aki helyi közmunkásokat küldött a feladatra. Szakszerűtlen fakivágás, szabálytalan hulladékégetés a telken, a munka pedig nagyon lassan ímmel-ámmal halad. (Az elmúlt években amikor szakszerű kertészeti céget küldtek 3 nap alatt komoly szakemberek komoly technikával elvégezték a feladatot). Most nincs rá bizonyíték, nehogy vádaskodásnak tűnjön, de 2 hete áramszünet lett a t.házban.
Fél napig nem volt áram du. 2-től. A helyszínre érkező áramszolgáltatók hanyatt estek a látványtól. A telken lévő egyik elosztószekrény brutális módon szét lett verve áram alatt, a benne lévő pár száz ft.-ot érő réz áthidaló lemezdarabért. A helyreállítás előtt meg kellett várni a rendőrségi helyszínelést is, éjjelre lett kijavítva a hiba. Most itt tartunk. A telket a lakók elmondása szerint csak szolgalmi útként használhatják jogilag, de hogy el ne essenek a sötétben évek óta ők fizetik a telek világítását, mert az ő érdekük. Ja és elértéktelenedett és eladhatatlanná vált a lakásuk. Igazából nincs megoldás semmire. 
Egy ott lakó hozzátartozója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása