Miközben városunk polgármesterének napjainkban közpénzből vadi új Suzukit vett a város, egy másik vezetőnek pedig (francia gyártmányú) használt gépkocsit -
addig szintén közpénzből félmilliós büntetést fizettek ki alig féléve, mert
közbeszerzési törvénysértést követtek el a Bicskei  Városháza Európai Uniós finanszírozású  újjáépítésével kapcsolatban.

A Közbeszerzési Döntőbizottság döntése, a határozat pdf formátuma alul nyitható meg. Mind a rendelkezés, mind az indoklás (köz)figyelemreméltó. 

Az eljárás hivatalból kezdeményezője a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (Székesfehérvár).

Bicske Város Önkormányzata ebben a nem vitrinbe való esetben egész egyszerűen mellőzte (!) a Közbeszerzési törvényeket Tessely Zoltán ún. polgármestersége idején.    

Bicske Város Önkormányzata (2060 Bicske, Hősök tere 4.) mint beszerző a „KDOP-3.1.1/B-12-0002 Értékmegőrző és funkcióbővítő városrehabilitáció elnevezésű projekt megvalósítása érdekében építési beruházási feladatok kivitelezése (polgármesteri hivatal bővítése és részleges felújítása)” tárgyú közbeszerzési eljárásával kapcsolatban megkötött vállalkozási szerződések ellen a Közbeszerzési törvény mellőzése miatt hivatalból kezdeményezett jogorvoslati eljárásban a Döntőbizottság 2014. novemberében megállapította a törvénysértést. 

Erről a súlyos tényről, közadatról mint alapvető hírről mélyen hallgat a mostani testület, amelynek idején a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata megszületett. Az ún bicskei újságban, aminek humor rovatában oldalszámra és rendszeresen olvasgathatjuk Tessely Zoltán önfényezéseit, egyetlen betű nem jelent minderről, ami önmagában tisztességtelen a jelenlegi városvezetés részéről.     

A hírt kerestem a város hivatalos honlapján is, de nem találhattuk….

www.google.com  keresőjébe a közbeszerzés és a Bicske keresőszók használatával találhatunk egyéb információkat. 

Ezen a linken az alapadatok mellett balra alul, kis piros betűkkel találjuk meg azt a pdf. mellékletet melyben a teljes határozat rendelkezése, indoklása olvasható az 500 ezer forintos büntetésről, amit például a duplájára emelt építményadóból, kb. 40 átlagméretű bicskei otthon éves sarcolásából fizettek meg mély és bátor hallgatással - közpénzből.     

A további önálló véleményezést meghagyom az olvasóknak. Azt gondolom, hogy a szinte nyíltan velejéig korrupt országban egy önmagára valamit is adó megválasztott vezető semmilyen körülmények között nem sértheti meg a Közbeszerzési törvényt, főleg nem egy önkormányzatiságot jelképező városháza felújítása kapcsán nem engedhet meg magának ilyesmit. Maga a törvénysértés a Bicskei Szó nyilvánosság elé tárt dokumentumai szerint Tessely Zoltán polgármestersége, Pálffy Károly alpolgármestersége idején történt. A büntetés Pálffy Károly polgármestersége idején érkezett, aki erről az egészről bátran és mélyen hallgat.   

 

ia

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz@rnak,bajnak nincs gazdája,illetve ezzel nem szoktak dicsekedni.Egyébként meg a büntetés annyira piti,hogy szerintem már ezt is bekalkulálták,mikor úgymond elfelejtettek pályáztatni.Nem lehet véletlen,hogy a jegyző,mint a törvényesség őre,Bicskén fogyóeszköz.
süti beállítások módosítása