• aoklevellllll.jpg
    Az Iparosok Bálját elődjüknek tekintő Vállalkozók Bálja 2015 a Bicskei Gyermekkönyvtár programjaira ajánlotta fel teljes tombolabevételét. Ennek köszönhetően érkezett ma hozzánk a kiváló népzenészekből, igazi színpadi emberekből  álló Kolompos zenekar, ami a gyerekeknek játszott.   
    kolbesttttt.jpg
    Új világba csöppent a látogató. Nagyon élvezte a zenét. Különösen a bőgő medvényi hangját. Az a kedvence.  Érdekes volt, amit a gyimesi csángókról mondtak, hogy a feleség a ritmust üti, a férj pedig a prímás. A bicskei gyereksereg az oviból olyannyira tudta ezeket a dalokat, hogy tiszta erőből nótáztak. A zenekarvezető kiszólt az apáknak, hogy ne érjék be barátságosan mosolygó bólogatással, mert az nem éneklés.  A dalokra töredékeiben az érkező is emlékezett. Gondolt azokra az időkre, amikor az övék úgy toporgott volna ilyen bulin, mint a mellette helyet foglaló nagy kék szemű Vince, akiről ömlött a víz, de a sapkát érthető módon mindig feltették rá szülei. Nagyon szép, okos és boldog gyerekeket láthatott a látogató, pont olyat, mint az ő júliusban 20 évesük anno. A zene pedig nagyon igényes volt. Az össztánc a szőnyegen katartikus pillanat.
    Legyen mindegyik kis táncos könyvtárközi kölcsönzésekben (is) rekordot döntő gyermek- majd felnőttkönyvtári tag és olyan vállalkozó, aki az iparos bálon 2040-ben is a gyermekkönyvtárnak rendeli a teljes tombolabevételt, amiből a könyvtárosok meghívják a bicskei Kolomp népzenekart, ami a bicskei Kolomp Csárdáról vette a nevét és nagy elődként tekintenek a Kolomposra, akik nagyot alakítottak Bicskén 2015. nyarán.
    Az különösen tetszett, hogy ennek a könyvtári udvarocskának lett tőlünk valami nagyon nagy meghittsége, hiszen a gyerekekre tekintve tudni véltük, ki melyik kedves ismerős (netán barát gyermeke), ki a gyermek nagynénje stb. Az idősebbek gps-e gyerekkorunkban ugye az volt meghatározása érdekében, hogy kinek a kije vagy. Kezdünk ebbe a korba érni. Láttunk a koncerten bicskei nagymamákat, nagypapákat szépen. Jobbá tette az egészet, hogy nem volt nagy hangerő. Ami pedig legjobbá tette, az a könyvtárosok kedvessége és a zenészek humora.   
    Jó volt aztán a Vállalkozók Bálja helye előtt hosszú sort állni a Pizzafaló bicskei cukrászmestertől való kézműves fagyijáért - Copy right by Lassze -, annyi gyerekkel és családdal, hogy azt hitte az érkező, hogy napközis táborban van. 
    kolomlegjobb.jpg
    "Szeretjük a virágba boruló fákat, a megújuló természetet, és ugyanígy szeretjük a csillogó szemű, mosolgyó kisgyermeket is. Mert ez maga az ÉLET. Az értelmet adó. Ma délután ezek a csillogó szemű kicsinyek a Könyvtár udvarán a KOLOMPOS együttes zenéjére énekeltek-táncoltak. Élményt kaptak, és élményt adtak. Nemcsak a szüleiknek, nagyszüleiknek, hanem minden nézőnek..Volt, aki babakocsiban érkezett a zene hírére, volt, aki a pelenkás fenekét rázta a talpalávaló muzsikára, de voltak már igazi kis tündérnek öltözött lányok és igazi fiatalembernek öltözött kisfiúk is. Kipróbálhatták a hangszereket, részt vehettek az előadásban, aztán együtt táncolt mindenki a végén, gyerek, szülő, nagymama, óvónéni és tanítónéni. Megtöltötték életkedvvel mindenki szívét. Nagyon sok hasonló alkalmat, délutánt kívánunk magunknak, gyermekeinknek, unokáinknak...maradjon meg a csillogás a szemükben és a lelkükben. Köszönjük..."
    kolovonat.jpg
    kolopuiors.jpg
    kolomp_erika.jpg
    kolo.jpg
    mandula.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása