A tegnapi esőzés után most kezdődött Bicske fölött a második. Jó erős. A 77 éves Irma néni elveszített házának minden bútora romok között és egy udvaron, fóliával letakarva. A Családsegítő munkatársai jártak a helyszínen, gondoskodtak fóliáról, ami azonban elmondások szerint sajnos elég vékony, nem sokáig fogja bírni.

Itt egy kép az éppen letett, akkor még le sem takart ingóságokról. Egy valódi polgármester segített volna a vagyontárgyak megóvásában egy fedett hellyel - a krízis krízisét átélő anyókának. Nem került volna több telefonba, mint például két darab vadi autó megvásárlása közpénzen...  

aaaromok.jpg 

Tönkremegy az is, ami megmaradt....  Aminek kellett és lehetett, próbáltak az időjárás viszontagságainak kevésbé kitett helyet találni. 

Közel negyvenezren olvasták első híradásunkat. 

A mai Fejér Megyei Hírlap is megemlékezik a bicskei tragédiáról, ami nem egyedüli Bicskén. Azt is írja a közlésével szintén  emberséges megoldást szorgalmazó Fehérváron készülő napilap, hogy a néni fia rendőri szolgálata idején vette fel a kölcsönt. Ez igaz, de ma már a férfi nem rendőr, hanem rokkantsági ellátott.

aaaa50.jpg 

Ha már a kormányzati propagandában oly nagy szerepet kap "a devizahitelesek védelme" legalábbis szavakban, talán tettekben is ott kellene lennie a nehéz helyzetben lévő családok mellett. A legfontosabb a jogsegély szolgálat kialakítása lenne minden járásban, nem pedig az, hogy a ház elvesztése után albérletet keressünk a veszteseknek. A szociális szakembereknek ahhoz kellene felsőbb támogatás például a megválasztottaktól, hogy hetente egy-két ügyfélszolgálati délutánt megszervezzenek olyan ügyvédeknek, akik a devizahitelesekkel a megfelelő irányt találják meg. Cél: az otthon megtartása. Hogy valódibb legyen a devizahitelesek mellé való  odaállás, ne csak üres szöveg, és igaz legyen a kormányzati propaganda a devizahitelesek megmentéséről.

aaaaudvar.jpg

 

 

       

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása