Már van poszter a Lidl parkolóból nézve a a főútvonal másik felén. Kék lámpás civil, felirat nélküli autó ritka Bicskén, de az is forgolódott a közelben - de nem biztos az összefüggés.  

ha_magyarorszagra_jossz.jpg

Kicsit KISZ-titkári idejükre hajaz - kibújik a szög a zsákból -, amikor az volt a fő feladatuk elvtársi légkörben, hogy meghatározzák: miről, hol, mikor beszéljenek a fiatalok. Annyiban elnézést a KISZ hasonlatért, hogy összes bűnével romlatlanabbnak tűnik mint napjaink kapzsi közéleti vagy ahhoz közel álló urainak nyomulása, akik saját tehetségtelenségükből adódó rossz döntéseikről akarják elterelni a figyelmet. 

Egyébként ez a szöveg annyira kézenfekvő, hogy a világ minden szülőszobájába ki lehetne tenni, hiszen a csecsemők sem tudják elolvasni: "Ha világra jössz, tarts be a törvényeket".

A tábla üzenete: vagyunk mi, a becsületes-törvénytisztelők itt a paradicsomban együtt és támadnak, jönnek közénk a bűnözők, támadás ér bennünket, de a kormány jó fej és megvéd.

Ezt az etetést. 

A kormánynak saját magától is meg kellene védenie Magyarországot. Ígéreteikkel szemben összeszakadt egészségügy, szétbombázott oktatás, munkanélküliség, a forint gyengülése, infláció, kivándorlás, rosszkedv. Csakis azokra az üres szövegekre képesek, amire elődeik általában. Semmi több. Még jó, hogy a jó időt, a tavaszt és a nyarat nem tudja elkú@ni a politikai "elit".     

Ide azt is írhatnák: HA MEGVÁLASZTANAK, TARTSD BE A TÖRVÉNYEKET.

                            és még 

                             HA MEGVÁLASZTANAK, TARTSD BE A SZAVAD! 

                         

A felirat azt a kérdést is felveti, hogy közülünk vajon mindenki betartja-e a törvényeket. A válasz: nem. Arról nincs adat, hogy a magyar állampolgárok vagy a Magyarországon élő menekültek között több az egy főre jutó törvénytelenséget elkövetők száma. Éppen erre épít ez a szöveg. Hiszen a messziről jöttekben nem bízunk. A kormánypropaganda célja nem a konzultáció, nem a valódi megbeszélés és nem a megoldás. Hanem hogy alappal haragudhassunk valakire helyettük. Mintha azt mondanák a poszteren:

NE MINKET UTÁLJATOK, HANEM AZ IDEGENEKET.

Erre a szövegre azért is nagy szükségük van, hogy egyrészt ne az ő disznóságaikról legyen szó, s hogy visszahozzanak pár szavazatot onnan, ami talán még nagyobb sötétséget hozna édes hazánkra és még több éhes tujázót. 

A menekülttáborral éppen szemben, kerítés mögött történetesen azt hazudja a szemünkbe Bicske város címerével egy plakát, hogy ott 19 nap múlva kész a tápgyár.

Azt kellett volna letakarni ezzel....

 

 

ia           

        

"Alvó szegek a jéghideg homokban, 
Plakátmagányban ázó éjjelek. 
Égve hagytad a folyosón a villanyt. 
Ma ontják véremet." 

 ehesvoltam.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása