Egy olvasónk azzal kapcsolatban hívott, hogy a Tesco-parkolóban egy hátul nyitott ajtóval pizzás autóhoz menekültek nagy tömege futott, de a kocsi száz méterrel előrébb ment, fékezéskor becsukódtak az ajtók és később rendőrök is érkeztek a területre.  

A külső szemlélő egyszerű támadásként érzékelte és filmszerűnek nevezte a jelenetet. A Bicskei Szó az FMRFK Sajtószolgálatához fordult, akik tájékoztatták a bicskei olvasókat.

Egy országos pizzahálózat autója érkezett meg a Tesco-hoz tegnap délután három óra körül adományt osztani. Rendőrjárőr érkezett a helyszínre, de  intézkedésre nem volt szükség - tudta meg lapunk az FMRFK munkatársától.  

Lapunk úgy tudja, hogy a pizzás cég hajdan menekült dolgozója a mai menekülteknek pizzaadományokat hoz. Úgy véli, jobb sorsa van itt a falatnak, mint a kukában.  Egy menekült, aki nem felejti, honnan indult. 

A pizzahálózat munkatársa részéről ez volt a második alkalom és a Befogadó Állomásnál kezdődött az osztás. A teljes jelenlegi létszámnak nyilván nem jutott, olyan sokat nem hoztak, így alakult ki verseny az adagokért, van olyan szemtanú is, aki pofozkodást látott a menekültek között két-háromszáz adag kiosztásakor.

Egyszerűen arról lehet szó, teszi hozzá a bicske.blog, hogy az adományozás olyannyira felkeltette a menekültek tömegének figyelmét, hogy esetünkben már-már csakis katonás rendben lenne osztható az ajándék, amiből ráadásul nem is jut mindenkinek és az éhesek között kialakult "versenyben" elszabadulhatnak az indulatok.

Hozzátartozik, hogy jelenleg a bicskei tábor több mint telt házas, az éppen ezért épült tornacsarnok is tele van, de még a vegyvédelmi sátrakban is laknak - legalább is a Bicskei Szó értesülése szerint.  Vagyis egy menekülttömeg többirányú ellátásáról gondoskodnak a bicskei intézmény dolgozói mind az Európai Unió, mind a magyar költségvetés forrásaiból.             

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akár be is vihette volna a táborba...
Ahhoz engedélyt kell kérnie a Hivataltól, amit nem biztos, hogy az autóból, mint munkahelyéről le tudna bonyolítani. De egészen biztos, hogy ez volt az utolsó kísérlete egymagában kinn állva, ehhez bizony tábori segítség kell. Odabenn kialakult ezzel kapcsolatos tapasztalat.
süti beállítások módosítása