Karkó Bálint bicskei sakkozó országos sakkversenyen küzd Balatonlellén. Idehaza nagy az izgalom.  

balintsakk.jpg

 

Tegnapig 5 ponttal a 6. helyen állt, ma az éremesélyessel játszott 2. táblásként. Kemény menetben, 5 órás, szinte végig egálban álló játékban, végül vesztett. Most várom, kivel játssza holnap az utolsó partit. De akár megnyeri, akár nem, több, mint 100 élő ponttal tér haza.... - mondta el a versenyző édesanyja, Buzár Valéria tanítónő. 

A mérkőzés követhető lesz a www.chess.hu Magyar Korcsoportos Sakkbajnokság ÉLŐ KÖZVETÍTÉS F12-s kategória. Bálint az 5. táblán fog játszani Ongut Tamas Gunes, 1703 élővel rendelkező versenyzővel.

Holnap 9-kor kezdődik a játszma.  

Bálintnak 1290 pontja van.  Most 149.2 az eddigi plussz élője. Nagy a különbség, mert Bálint eddig sokkal kevesebb Fide versenyen vett részt, mint a többiek, nem volt sok lehetősége gyarapítani a pontjait. Így most ő kivételesen kiugró teljesítményt produkál. Ez a verseny országos szinten a legkomolyabb, innen mehet az első kettő Európa bajnokságra. Bálint most először jutott el erre a versenyre, így most csodabogárnak számít ekkora tarolással.

Előző játszmájában 1781 pontost vert meg, utána jött a legutóbbi, 2033-s élővel, többszörös országos bajnoki címmel rendelkezővel való játéka. Már az is óriási teljesítmény a bicskei ígéret részéről, hogy vele játszhatott!

 Veled vagyunk, Bálint!

 

ia 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása