CM Horváth Csaba úrnak, Karkó Bálint edzőjének köszönjük a bicskei sakktehetségről írott sorait. 
"Neki köszönhetjük, hogy Bálint ilyen szépen fejlődik, ő és a Géniusz SE vállalta a gyerekek felügyeletét és felkészítését a versenyre" - mondta el Bálint édesanyja, Buzár Valéria.
Mint a Bicskei Szó beszámolójából kiderül, olimpiai ezüstérmes magyar sakknagymester kísérte figyelemmel Karkó Bálint és ellenfele küzdelmét. (Vali 8 évig osztálytársam volt. Nagyon örülök, ahogy az egész nyolcadik bé - A szerk.)     
balintsakk.jpg
(Ez a balatonlellei verseny hét napon keresztül folyt, ahol napi 1-2 hosszú partit játszottak a gyerekek. Az intenzív koncentrálás igen fárasztó, ezért az élbolyba tartozó, napi több órát edző gyerekek előnye vitathatatlan. Ennek ellenére a két egymás utáni napon tartott 2-2 hosszú partit Bálint zsinórba nyerte. Az a két napja úgy telt, hogy 9-től este fél nyolcig (a két parti közti kb. 1 órás ebédidő kivételével végig összpontosított. Nem csoda, hogy az utolsó nap partiján már nagyon fáradt volt. Az eredménye összességében így is gyönyörű! Nagy dicsőség berobbanni a Bálinténál 4-700 élőponttal többel rendelkező versenyzők közé és országos 12. helyre kerülni!  És közben szárnyakat kapni...
Jövőre ugyanebben a korcsoportban (egy korcsoport két évfolyamot fog össze), még több eséllyel indulhat a versenyen.
És ha egy kicsit hagyjuk a számokat, nézzük meg a fotón, milyen élénk a tekintete! Látszik rajta, hogy elemében van, a neki való közegben! Boldog! Kell ennél több?) 
Horváth Csaba edző értékelése, amivel megtiszteli a Bicskei Szó olvasóit: 
cmhcskb.jpg
"Bálint egy hosszabb kihagyás után kezdett el újra komolyabban sakkozni tavaly októberétől,  amikor már tagja volt a Géniusz Sakk Egyesület ifi csapatának. Rendszeressé váltak az edzések, valamint rengeteg házi feladatot kellett megoldania a személyes / szkájpos edzések, valamint a Régiós foglalkozások után. Már a Rapid Magyar Döntőn kimagasló eredményt ért el, hisz 32. kiemeltként végzett a 8. helyen 58 rapid élő pontot szerezve. A klasszikus versenyeken is elindult az „élőgyártás”, nehéz Fide versenyeken bizonyított Bálint az év első
felében. Most júniusban életében először jutott el a Korcsoportos Döntőre Balatonlellére, ahol szinte az utolsó kiemeltként (38/43) a nagyon előkelő helyen végzett 9/5 ponttal. A 7.forduló után a dobogóért játszott, és egy nagyon nehéz, 5 órás partiban maradt alul a nagyon erős és egyben nagyon szimpatikus Karácsonyi Gellért ellen.
Ezt a mérkőzést Pintér József nagymesterrel, olimpiai ezüstérmes sakkozónkkal izgultuk végig az online közvetítés alatt, aki méltatta a kisfiú tehetségét. Ha a döntő pillanatban (Hxe5 majd h6) jobban koncentrál Bálint, akkor bizony az a kombináció bekerült volna Pintér mester új könyvébe. 

Összességében a 12. helyet szerezte meg Bálint, és 146 (!) élő ponttal gazdagodott.  Nincs megállás, folytatódik a munka, hisz július elején Fide verseny Budapesten, augusztusban pedig Országos Ifjúsági Csapatbajnokság, ahol a Géniusz csapata is szerepel."
A Bicskei Szó folyamatosan hírt ad Bálint sikereiről.  



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása