Jó volt a Kastély Est. Idén nem futja a többes számra. A szép számú bicskei vendégsereg az esőfelhők és hűvös szél dacára - képviselő viszont kifejezetten kevés volt. Vásárhelyi János állítólag azért aggódott, hogy kevesen fognak eljönni a városból az Európai Unió (EU) pályázatból megújult történeti kert átadására. Aztán gyermekotthoni munkatársak pótolták a székeket a Bicske városa elé jó példaként állítható fejlődésű helyen. Érdektelenségről szó sem volt.        

Korábban érkeztem, hogy legyen helyem, mert én meg azért aggódtam, hogy nem lesz és mászhatok fára. Zakó a székre és mentem egy kört a parkban. Olyan tömítésű zúzott mészkő sóder az utakon Tatabányáról, amin tűsarkúval is lehet majd menni. A tavacska hídján és a szigeten ugyanis esküvői képek ezrei fognak elkészülni. Éljen az ifjú pár. Legyen minden itt készült kép tépésálló. Följebb a szökőkút még nem üzemel.   

- Nagyon nagy szép lett, gratulálok János.

- Szépen, csöndben, szerényen dolgozgatunk - válaszolta Vásárhelyi János, akinek ez nagyon régi szokásmondása a jellegzetes mosollyal.  - Még nincs kész, de már látszik azért valami - egészíti ki.

- Érdemes minden nap benézni, mert minden nap hozzáteszünk egy ecsetvonást, de csütörtökre már elnyeri formáját. Persze a több ezer cserje, fa nem fog addig megnőni, de legalább jól látszik a locsolórendszer.  

"Az Európai Unió támogatásával megvalósuló KEOP-3.1.2/2F/09-11-2013-0003 azonosítószámú projekt keretében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. mintegy 12,5 hektárnyi területen állította helyre a bicskei Batthyány-kastély parkját. A munkálatoknak köszönhetően az 1929 óta gyermekotthonként működő kastélyt körülölelő történeti kert visszanyerte egykori fényét."  

 A színpadon a mogyorósbányai és a bicskei fúvósok, Vásárhelyi várúr gondoskodó tekintete, állandó, picit feszült figyelme, a munkatársak udvariasan, csendesen, szorgosan teszik a dolgukat. Az előadás és a vendég volt a középpontban, természetes volt minden, s nem éreztem sehonnan semmi hamis és művi kisugárzást. Udvarias gyerekek köszöntek rám innen onnan... S nem éreztem nyomasztó napi politikát és zsörtölődős hangulatot, se demonstratív izéket. Mindenki látta, hogy még sok a munka a parkban, de elkészül majd, itt van akarat, itt van erő és igényesség.

Ilyennek szeretem Bicskét.

A koncert után helyi emberek vonultak a Kossuth utcán, feltöltődtünk a muzsikával. Bevallom, odafelé a cukiban megtaláltam egy szelet áfonyás tortát és hazafelé ballagva arról beszélgettünk, hogyan fogom én kibírni a ma kilences nyitásig áfonyás torta nélkül. Hát itthon főzött kakaóval....

Volt ám benne kakaó.    

Jó volt, sokan voltak, kivétel a városvezetés, a minket képviselő testület.... de a bicskeiek eljöttek helyettük is helytállva sokan, örömmel és ez szerintem most Vásárhelyi János nagy napja volt. Végig lógott ugyan az eső lába, volt néhány csepp, de mindkét zenekar a szabadban tudott játszani. Volt a hangulatban valami régi kastély estes, s a végén a mogyorósbányai vendégek, akik az 1920-as években bányászzenekarként kezdtek - operett dallamait állva tapsoltuk.


"Hajmási Péter, Hajmási Pál
A barométer esőre áll
Ne búsulj rózsám, mert az egy garast sem ér
Ne búsulj lesz még szőlő,lesz még lágy kenyér"

Amikor a mogyorósiak a Tequila című számot játszották, nagyon jó közönségre találtak a bicskei fúvósokban, mert amikor kellett, kiáltották: Tequila és hozzáértő tapsorkánokkal jutalmazták a vendégeket. 

A Bicskei TV forgatott. Érdemes majd megnézni az egészet.  

Zeke Zoliék is biztosan jók lesznek 18-án és ott talán több lesz a fiatal. Kellemes bicskei este volt. 

Csizmadia László karnagy urat mind Vásárhelyi János, mind a Mogyorósbányai Zenekar köszöntötte László napon. Az Olvasók nevében boldog névnapot, erőt, egészséget, sok örömet a zenében és a szép unokákban. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása