Remélhetőleg azért hordanak földet teherautószámra a piactérre, ahol napközben elég nagy a sürgésforgás, hogy a területet feltöltsék, kissé bővítsék és egy Budapest közeli kisvároshoz méltóbbá tegyék mint amit jelen állapota mutat.  Több teherautónyi földet hoztak már ide de senki sem mondott semmit róla a környéken élő lakóknak. A Nagy Károly téri nagy piacról van szó, a tömbök mögött. A tér felé bővül majd egy kicsit és másfelé is. Azt hallom, hogy illegálisan lerakott mocskot is összeszedtek arról a gondozatlan szakaszról, amit most használatba von Bicske városa. Füvet nyírtak szemetet szedtek, kihajtott bokrokat ástak ki, de a fákat békén hagyták - mondják az ott élők, akik alapból díjazzák a régen várt lépést. A bicskei piacot  tényleg ideje pofásítani, mert roppant szocreál állapotokat mutatott, amit vázoltunk már itt egyszer-kétszer a nép hangján. Miközben a közelében bicskei családok és magánszemélyek, cégek összefogásából gyönyörű park kezdett épülni, a legnagyobb önkormányzati beruházás köré (Bicskei Tanuszoda), a a Parkban a Város Kemencéjével  és mégiscsak e tér közelében található Bicske egyik legújabb és tetszetős társas és családi házsora is. A kerítés új lesz.  A helypénz bevételek egy részét tényleg illene erre fordítani. A szélső olajfüzeket lehetőleg ne bántsuk. Kaptak eleget. Már csak a Nagy Károly utca és a Nagy Károly tér szilárd burkolatú útja hiányzik. Hiszen mégis városközpont. Hiszen a polgármester is Károly.... 

Ha kész lesz, beugrom a pénteki forgatag idején egy lángosra a lakókocsihoz.... 

- Valóban bővítjük, illetve felújítjuk a piacot, mellyel célunk a minőség javítása - mondta el a Bicskei Szónak Pálffy Károly polgármester. - Ennek érdekében pótoljuk a hiányzó és törött oszlopokat, egész terjedelmében kicseréljük a kerítésfonatot, lefestjük a kapukat, továbbá kerékpártárolók, illetve hirdetőtáblák kihelyezésére is sor kerül. A bővítést a patakmeder irányába tesszük meg, ahol már a terep előkészítésének munkálatai folynak, úgy, mint a földdel való feltöltés, planírozás majd murvázás, a már meglévő szintig. A Bicskei Gazdasági Szervezet alkalmazottainak és a szervezet által koordinált közfoglalkoztatottak munkáján felül, a ráfordítás összege 600 ezer forint körül várható, mely magába foglalja a Nagy Károly tér "szépítgetést"is. A munkálatokat, melyek a minőség emelkedését eredményezik, a befolyt helypénzekből finanszírozzuk - válaszolt írásban az írásban feltett kérdésre a polgármester.  

 

ia    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása