Tartja magát Bicskén egy olyan téves megállapítás, hogy a menekülttáborba csak fiatal férfiak érkeznek. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Menekültügyi Igazgatóságának válasza a Bicskei Szó érdeklődésére. 

 

"SAJTÓVÁLASZ

bicske.blog.hu megkeresésére

 

Szíves segítségüket kérem a tájékoztatás érdekében végzett munkához.

A bicskei tábor teljes létszáma mellett

- a kísérő nélküli kiskorúak

- időskorúak, a hatvan év felettiek jelenléte érdekel.

Minderre azért kérdezek, mert a szóban és írásban megfogalmazott vélemények már ott

tartanak, hogy csakis fiatal férfiak jönnek. A sorkötelesség - mint lehetséges magyarázat -

 

A bicskei befogadó állomáson 2015.07.29-én rögzített létszámadatok szerint 1336 kérelmező tartózkodik, de számuk folyamatosan változik. A korcsoport szerinti megoszlásuk

- a családjukkal itt tartózkodó 18 év alatti kérelmezők esetében 230 Fő,

- 170 fő a női

- 4 fő 60 év feletti

Az intézményben nem tartózkodik kísérő nélküli kiskorú ugyanis a kísérő nélküli kiskorúak gyermekvédelmi intézményben kerülnek elhelyezésre."

   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A megállapítás nem arról szólt, hogy CSAK fiatal férfiak érkeznek, hanem arról, hogy NAGYRÉSZT, ZÖMMEL stb. !
Nagy különbség!
Nem kell fölöslegesen oknyomozni, ha azt se tudjuk pontosan mi is a szóbeszéd!
Semelyik bicskei nem olyan hülye, hogy azt gondolja egyáltalán nincs itt gyerek vagy nő.
De ha Ön szerint itt nem a fiatal egyedülálló férfiak vannak igen nagy többségben, akkor javaslom adja össze megint a számokat. ( vagy legalább egyszer tegye ki a lábát az utcára )
@SzittyaFattya: itt konkrétan tartotta magát a megállapítás, hogy csak fiatal férfiak vannak a táborban. ugyanúgy, mint a vicces napi ötezres zsebpénz, aminek szintén utánajártam: napi 240 Ft, ha már több min 1 hónapja itt van. azért ment, hogy önigazolást találjanak, miszerint itt terrorveszély van, azért terjesztődött a "csak fiatal férfiak" megállapítás. (Amikor összeadást javasol nekem, akkor arra kérem, ne önmagából induljon ki :) "Az egyszer tegye ki a lábát az utcára" címűhöz pedig annyit, hogy naponta közlekedem, főleg kerékpárral és gyalog, ritkán autóval: bicske.blog.hu/2015/06/05/kek_alapu_nemzeti_konzultacios_plakatokra_valo_bicskei_foto És nem félek :) Nem baj, hogy nem félek? Nem haragszik meg érte? Javaslom Önnek, inkább azt kérdezze meg, hogy mi a megoldása ennek a problémának. Nyugi, nem csak saját kútfőből válaszolok és azzal azért többre mennénk, mint egy tájékoztatásért dolgozó - fölényeskedő és nagyon névtelen szapulásával. I.A.
süti beállítások módosítása