Közröhej, szánalmas mellébeszélés, hogy a sajnos és jellemző módon meg nem valósult - Tessely Zoltán által 200 munkahelyet beígérő tápszergyári projekt elmaradását azzal indokolják az ún. Bicskei Újságban, hogy egy menekülttábor van vele szemben és az ott élők létszáma megnőtt.

Jó napot kívánok, hát eddig is menekülttábor volt vele szemben! A menedékkérők pedig az agitprop közlések ellenére nem bűnözők. S mindehhez a színvonaltalan magyarázkodáshoz a magát kereszténynek nevező városvezetés a nevét adja, hiszen közzéteszi a város által fenntartott felületen.

Ilyen poént, hogy a beruházó pár év alatt rájön, hogy a menekülttáborban menekültek élnek, a Kétfarkú Kutyapárt se tudott volna kitalálni vagy a Hírcsárda.

Csodálkozik a cégvezető, hogy a menekülttáborban menekültek vannak? Ez olyan, mintha csodálkoznék, hogy a templomban papok és hívek vannak. Az iskolában iskolások. Az akváriumban halak. A tápszergyárban tápszer.  A kuplerájban pedig... a madám.  Ehhez nem kell ám környezettanulmány sem. 

 Valamikor ebben a táborban dolgozott a város alpolgármestere is. Igazán elmagyarázhatta volna Tessely Zoltánnak és a lap felelősen gondolkodó felelős kiadójának, hogy a szerencsétlen tábori ellátottak sosem szabotálnának, sosem akadályoznának meg egy tápszergyári működést, örülnek, hogy élnek, örülnek, ha itt hagyhatják Magyarországot. Vagy legalább ettől a nevetséges, szánalmas közléstől megkímélhettek volna bennünket.  

A meg nem valósul egyik okaként említik a menekülteket. Egyedül azt domborítják ki, mert most az kell, így jó az összhangzat. A választott vezetőket is felmenti, azok milyen nagyon aranyosak voltak.  

A menekülttábor kapcsán: a TEK is segíti a Bicskei Rendőrkapitányság munkáját részben blogunk korábbi közléseinek hatására valamint a rágalmazó, szándékosan pánikot kelteni akaró  ún. Bicskei Újság "cikk"- hez az is hozzátartozik, hogy a menekültek a statisztika szerint egyáltalán nem követnek el túl sok bűncselekményt. Egy hónapról tudom, júniusról, hogy 12 darab szabálysértés fűződött vagy 2 ezer menekült nevéhez, bűncselekmény egy sem. Sokkal jobb lenne, ha a 12 szabálysértés sem fűződne nevükhöz, de senki nem mondta, hogy  angyalok és a mennyországban vagyunk. Emberek ők is és mi is itt a Földön.    

Megint jönnek a "cikkben" a kését elővevő afrikaival. Kérem szépen, az a szintén anyaszülte ember mentálisan beteg. Az autópályáról hozták vissza a rendőrök, mert elindult gyalog nyugatnak.

Nem e szerencsétlen ember miatt kellett volna kiállnotok versmondó sajtótájékoztatóra a Csabdi útra, hanem a következőket kellett volna már régen  mondanotok:

a Bicskei Menekülteket Befogadó Állomás a telt ház háromszorosával működik, ami mind a tábor dolgozóit, mind az objektumot, mind a befogadó várost jelentősen leterheli. Ismert alapelv, hogyha egy városkában meghaladja az optimumot az egy főre jutó ismeretlenek száma, akkor az emberek elveszítik biztonságérzetüket, nem érzik magukat otthon. Lásd Csabdi úti lakosok esete vagy a Tesco belső, a vasútállomások. Éppen ezért - (nagyon klassz, hogy így a kampány alkalmából mindenkit táborokba szállíttattok a határról, akik eddig utazhattak keresztül az országon Nyugatnak Isten hírivel és még csodálkoztok, hogy a zsúfoltság miatt balhé tör ki Debrecenben - A szerk.) még több tábor létrehozása szükséges, valamint hivatal felállítása új munkatársakkal, régiek vezetésével a határon a kerítés-ár töredékéért.  Aki menedéket kér, gyorsan megvizsgálni, joggal kéri-e, aki nem kér, vagy alaptalanul kér - azt visszatoloncolni. Valamint elfogadni az osztrák kancellárnak azt a gondolatát, hogy nem itt kell kerítést építeni, hanem közös, európai erővel őrzött szárazföldi határt kell létrehozni délebbre. Vagyis észrevenni végre, hogy magyarok vagyunk és európaiak.  

El kellett volna mondani akkor és ott azt is, hogy a nemzetbiztonságnak, a rendőrségnek a törökországi fejjel dolgozó budapesti embercsempész társulat megbuktatása kell hogy legyen ezen a területen az elsődleges operatív feladat. Mert az csak tüneti kezelés, hogy csak a jó pénzért felfogadott román sofőröket büntetik meg, akik meg vannak fenyegetve arra az esetre, ha jár a szájuk. Tudják, hol él családjuk.  Tüneti kezelés a sofőrök lekapcsolása, mintha az influenzákra azt mondaná orvosunk, hogy törölgessük az orrunkat, aztán csak meggyógyulunk. Miközben köztudott, hogy mely fővárosi szállodákban tanyáznak vezetőik.    

Szintén érthetetlen, hogy bicskei lokálpatrióta hogyan lehet ellene más hazai táborok kialakításának - ezt olvastam valami átvett fércműben -, ha ez levehet némi terhet Bicskénk válláról. De legalábbis, amit elvégeznek Baranyában, Zalában, Bács-Kiskunban, Hajdú-Biharban az máris nem Bicskét terheli.  

       Másrészt a tápszergyárról már az első híre idején megmondták az ezen területen dolgozó szakértők: ingatlanbiznisz, semmi több, a cégnek valójában nincs tőkéje, főleg hitelekben gondolkodik. (Mellesleg ugyanúgy, mint hajdan a golffalus cég.) Mostanság a Csabdi úton el is adták a tápszergyári terület egy részét - hiszen ezért vették, hogy eladják csak ezt az igaz  részét a közleményben megtartották maguknak -,  de a kampány előtt cefet jól jött az emberek szemébe való hazudozás a politikának. Tápszergyár. 200 munkahely. Testületi területbejárás kamerával. A Millió, millió, millió rózsaszál című sláger helyett pedig a Millió-millió-millió munkahely szólt.

Bár tényleg szólna.   

Mert igazat beszélni sokkal jobb és tisztább dolog, mint a hibákat másokra hárító hazudozás.   

Végezetül, ha egy másodpercre játszásiból komolyan vesszük, hogy valóban a menekültlétszám miatt nem lett tápszergyár, akkor azt kérdezem: Tessely Zoltán mint képviseletért jól fizetett, miért nem tudta elérni a létszámcsökkenést, hogy fejlődhessen a képviselt város?    

      

 

No de térjünk az olvasói levélre:    

Felháborodva olvasom az ún. Bicskei Újság pártszóróanyag legújabb számát. Engem csak a szakmám és családom érdekel, a politikához sosem adnám a nevem
Ebben ugyanis állítólag kiderítették,hogy miért marad el a tápszergyár építése.
Állításuk szerint a menekültek megnövekedett száma miatt gondolta meg a cég magát.
Felháborítónak tartom,hogy ezt is rájuk kívánják hárítani!
Az igazság biztosan nem fog kiderülni, bizonyára túl rossz fényt vetne az érintettekre, a minden alapot nélkülöző "politikusi" hantázásra  ezért aztán egyszerűbb ezt is rájuk húzni, hadd utálják még jobban az emberek őket...
Senki sem örül,hogy Bicskén most ilyen sok a menekült,de nem hinném,hogy egy milliárdos beruházást bármi módon képesek lennének befolyásolni!

-egy helybéli lakos-

 

Zárszó 

„Igen, választani, dönteni e két lehetőség között nem merek, mert szerintem befogadni feltétel nélkül nem lehet, de véres erőszakkal elűzni sem szabad ezeket az embereket... Egy harmadik utat javasolnék.

Ismerős, hogy 1956 után Ausztriában, nyugaton, a magyar menekültek számára befogadó lágerek létesültek, ahol nem csak a nyelvet, de az együttélés szabályait is meg lehetett tanulni. Aki erre hajlandó, azt be lehet fogadni, aki erre nem, azt haza kell toloncolni!

Az autó vezetéshez szükséges hajtási engedélyt sem lehet erőszakkal megszerezni; megvannak a minimumok, amit egy autót vezetni akaró embernek el kell sajátítani, és ha arról eredményesen levizsgázik, akkor kiengedhető a közutakra. Hajtási engedély nélkül, aki kiengedi a forgalomba az embereket, az potenciális gyilkos! Gondolom, hogy azok, akik közénk jönnek, a káosz elől menekülnek, egészen biztos, hogy megértenék, hogy egy oktatási, nevelési központ az ö és az ő gyermekei érdekében is van. Nem szeretnénk, ha velük együtt a káosz, az anarchia is átcsapna Európába!

Megtapasztaltam, hogy az elvadult utcára került gyerek nagyon goromba, gonosz tud lenni, és ha az ember őket elűzi, akkor nagyon kegyetlenekké válnak, de ha befogadom, és szépen megfürdetem, megetetem, majd iskolába viszem, megnyugszik, és megérti, hogy mindaz mit neki meg kell tanulnia az az ő javát szolgálja. Hihetetlen gyorsan fel tudnak zárkózni ezek a gyermekek, és azt látom, hogy az „elveszett gyermek”, aki a társadalom számára probléma volt, a képzés által a társadalom gondjaira válasz lesz! Igen, bátran állítom, hogy képzés, nevelés által ajándékká, áldássá válik az árva gyermek!


Tisztelettel javaslom a kormányainknak, hogy sürgősen hozzák létre az Európai Akadémiát, egy olyan képzési központot, amely felkészíti a bevándorlókat a békés együttélésre.

Itt az idő, hogy hitünkről, keresztény értékeinkről alázattal tanúságot tegyünk! A politikusoknak is, de az egyházainknak is meg kell érteniük, hogy lejárt az az idő, mikor fényes lakásokból bölcs tanításokat mondogathattak. Ki kell lépni Mesterünk, Jézus Krisztus útjára, és meg kell győzzük az embereket, hogy Isten parancsainak megtartása nélkül életünk káoszba, pusztulásba torkol! Ha ezt nem merjük felvállalni, nem tudjuk az embereket szeretettel, szeretetre nevelni akkor a történelem, mind fölösleges kacatokat a süllyesztőbe küld!

Több mint húsz éve árva gyermekeket nevelek, megtapasztaltam, hogy Isten selejtet nem teremt, ezért most is hiszem, hogy van jó megoldás! Európa vizsgázik, esélyünk van, hogy eredményesen letegyük ezt a vizsgát, és még erősebb, szebb legyen a világunk, de azt is tudni kell, ha ezt a vizsgát Európa elbukja, akkor a békés létünket is elbukhatjuk!

Hiszek a szeretet végső győzelmében, Csaba t.”

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása