Az ún. Bicske Újság július-augusztusi számáról: 
"Óriási nyomás....." című próbálkozás:  megvallom, ebbe csak bele-beleolvastam itt-ott, mert kizárólag a központi bizottság agitációs propaganda kommunikáció helyi erősítése látszik belőle. 
"Kedves Bicskeiek" című  első bekezdés vége. Tényleg juttatni kell elismerést? Azt nem kiérdemelni szokták a minőségi munkával? Hagyjuk már ezt a hűbérúri kegygyakorlást, azért mert valaki alapvetően vazallus lélek, nem biztos, hogy mindenki az. 
"Elkészült ........" A kastélycikk a 2. oldalon is folytatódik, a projekt egyik hajtómotorjáról (Vásárhelyi János és munkatársai erőfeszítéséről) egy árva szó sem esik, de az országos fontos emberek közül több is nyilatkozik, Tessely Zoltán jó hosszan. Azt azért hozzáteszem, hogy Vásárhelyi János igazgató urat mindez egy kicsit sem érdekli, végzi a munkáját munkatársaival.  És ha már itt tartunk, arról tessék írni, arról tessék gondolkodni, hogy a gyepmesteri telep valóban sűrűn lakott területen kívülre kerüljön a mostani kastélypark szomszédságból, mert sok ember életét nehezíti meg a jelenlegi állapot.  
"Bennünket képviselnek" A bölcsőde pályázatról ír. Úgy ír, mintha nyert volna.  Pedig sajnos nem nyert. Mint ahogyan a konyha pályázat sem nyert.  Biztosan nincs korifeus ismerős, nincs jó képviselő és képviselet, aki támogassa és támogattassa ezeket a pályázatokat, miközben hatalmas önbizalommal nyújtjuk be őket. De a lényeg, hogy a városlakóknak mindig mondjatok igazat az adóforintból előállított felületen.    
"Elmarad a beruházás", mármint a tápszergyári. A kampánykor behozsannázott mutatvány.  Mindent leírt róla olvasónk és magam is tettem hozzá véleményemről.  
"Lakossági tájékoztató" Zöld Bicske. A második hasáb kétszer kezdődik. Látszólag kicsi, technikai probléma, de ha két hónap alatt (július-augusztus) 8 oldalt sikerül összerakni, külön fizetett médiareferens/olvasószerkesztővel, akkor a hiba már igen nagy és drága dolog. Jó, megértem, biztos az utolsó pillanatban esett be és kontroll cével lett a nyomdába pattintva. Bárkivel megeshet.
De ha már itt tartunk, ebben a részben áll a lapszám legfontosabb híre: sittet, építési törmeléket is elszállít a Zöld Bicske a 600 forintos zsákban, ami itt és itt kapható. Címlapon lett volna a helye. A Kedves Bicskeiek első bekezdése lehetett volna, a másodikban pedig  Karcsi megígéri, hogy több sittet nem szállít a város a Bicske Szíve Parkba és többször nem hív rendőrt társadalmi, városszépítő munkát végző családokra.      
  
 
"Államalapítási ünnepi meghívó" Természetesen itt is Tessely Zoltán beszél, ki más, egyáltalán tud ebben a városban rajta kívül bárki beszélni?  Akinek már nincs köze Bicskéhez - legalábbis ezt írta magáról egy korábbi számban. 
 
Ha van kedvük és idejük, számolják össze, hogy az újság 8 oldalán hányszor találkoznak Tessely Z. nevével. Én nem tettem meg, de becslésem szerint a 8 oldalon minimum tízszer szerepel a neve, miközben ez állítólag bicskei újság, önálló, rólunk szól és nekünk. Javaslatom szerint számos pozíciójának éppen aktuális neveivel is felcserélhető lett volna.
A kitüntettek névsora és fotói tetszenek, ezzel sikerült követni a régi hagyományt, amikor a város megbecsüli azokat, akik valóban értik a dolgukat.  
Érdekes kutatás lehetne, hogy vajon a választókörzetében máshol megjelenő újságokban is ennyire aktív az ingyen pr-ban, vagy csak nekünk maradt meg ez a meló, ránk maradt. (Jó-jó, bicskei választókerület, Bicske a legnagyobb település a körzetében, de hát ami sok az sok.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elolvastam a migránsokkal foglalkozó cikket. Nem csodálom, hogy nem írta alá a szerzője. Elég együtt olvasni a 3. oldalon közölt keretessel (szürke alapú szöveg), hogy kiderüljön, a szerző egyszerűen hazudik. Vagy mesél, arról ír, amit látni szeretne, nem arról, ami van. A migránsok nem tarolnak le semmit. A Prohászka utca semmivel nem szemetesebb, mint máskor, a Kossuth téren is inkább a szemétgyűjtők telnek meg. Egyszerűen idióta szöveg az, hogy besurrannak a boltokba és lopnak. A késeléssel kapcsolatban pedig kár olyanokat mondani, hogy "nem európai módon". Mintha nem lenne migránsok nélkül is késelés. Nedm mondom, hogy elfelejtették a 3 évvel ezelőtti szilveszteri gyilkosságot, mikor is egy bicskei polgár európai módon ágvágóval próbált leszúrni egy másik bicskei polgárt, és az isteni igazságszolgáltatás mentette csak meg az utóbbit, amely egyúttal lesújtott a támadóra. A cikkíró álszent módon dicséri a bicskeiek toleranciáját - álszent, mert pont az ellenkezőjét akarja elérni, hogy ne legyenek a bicskeiek toleránsak. De, legyenek!
süti beállítások módosítása